2024.04.16, Kedd
Kalocsa-Paks Duna-híd: az első nyertes már megvan

Kalocsa-Paks Duna-híd: az első nyertes már megvan

magyarepitok.hu

2016.08.09. 14:55

Sikeres volt a Duna felett épülő 1 kilométeres híd statikai ellenőrzésére kiírt közbeszerzés.

Hirdetés

A Roden Mérnöki Iroda végzi a Kalocsa és Paks között épülő új Duna-híd ellenőrző statikai számítását és tervellenőrzési feladatait.

 

A Közbeszerzési Hivatal oldalán megjelentek szerint a NIF Zrt. beruházásában mintegy 1 km hosszú híd épül, az ártéri szakaszon 17 méter, a folyó feletti szakaszon 23 méter szélességben, összesen 12 darab támasszal. Emellett megépül egy összekötő út a jelenlegi földút helyén Paks és Gerjén között 9,6 km hosszan.

 

Miközben a statikai ellenőrzésre vonatkozó közbeszerzési eljárás sikerrel járt, a tervezésre vonatkozó felhívásra korábban nem érkezett érvényes ajánlat. Ezért ezt idén április 29-én újra meghirdették immár gyorsított közbeszerzési eljárásban.

 

A térségben már évekkel ezelőtt felmerült, hogy Bács-Kiskun és Tolna megye között szükséges lenne egy újabb közúti összeköttetés, ami Paksot és Kalocsát is bekapcsolja az ország kelet-nyugat irányú vérkeringésébe. A projektet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly augusztusban jelentette be, mint a Paks2 beruházáshoz kapcsolódó fejlesztést. Eszerint a híd bekapcsolná Bács-Kiskun megyét a nagyszabású Tolna megyei beruházásba, az építésnek, majd az üzemeltetésnek infrastrukturális hátteret adva. A beruházást kormányhatározat is nevesíti.

KalocsaKalocsapakshíd