2024.07.14, Vasárnap

Átvette kitüntetését Kalocsa új díszpolgára

2016.03.16. 09:38

A nemzeti ünnepen vehette át díszpolgári kitüntetését Lakatos György fagott művész, Kalocsán.

A nemzeti ünnepen vehette át díszpolgári kitüntetését Lakatos György fagott művész, Kalocsán. A díjat példamutató közösségi munkájáért, a helyi kulturális életben folytatott kiemelkedő tevékenységéért, valamint a Kékmadár Fesztivál általi karitatív, beteg gyermekeket segítő munkájáért adományozta a város Lakatos Györgynek.

A Zeneakadémia fúvós tanszékének egyetemi docense 1960-ban született Kalocsán. Európa szinte minden országában koncertezett, vagy tanított, de turnézott Amerikában, Kanadában, és Izraelben is. Repertoárja rendkívül széles, a reneszánsztól a kortárs zenéig minden területen magas színvonal jellemzi.

1991-ben életre hívta a kalocsai Kék Madár Fesztivált, amelyen minden évben, valamilyen jótékony cél érdekében az ország vezető művészei, honoráriumukról lemondva lépnek fel.

Bár 26 éve nem él Kalocsán, a helyi beteg gyermekeket segítő fesztivált töretlen lelkesedéssel szervezi társadalmi munkaként.

2008-ban indított sorozatot a budapesti Katona József Színházban "Mese a Fabánról" címmel, mely a teljes  magyar fagott-irodalom bemutatását tűzte ki célul színházi, dramaturgiai környezetben.

2009-ben családoknak indított rejtvényes, játékos zenei sorozatot a Magyar Nemzeti Múzeumban Dzsopatán és Gásztonfild címmel.

 

forrás: kalocsa.hu, Zeneakadémia

Galéria

KalocsaKözéletlakatos györgyfagottdíszpolgár