2024.07.14, Vasárnap

Nem tűntek el a röntgenkészülékek

2016.06.15. 09:17

A Bács-Kiskun Megyei Kórház a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében három digitális röntgenkészüléket kapott: kettő Kecskeméten, egy pedig Kalocsán van - tájékoztatott az intézmény sajtószóvivője, miután a Demokratikus Koalíció (DK) azt közölte múlt hét pénteken, hogy a megyei kórházból hiányzik három, összesen hatszázmillió forintot érő röntgengép.

Horváth Attiláné a DK pénteki közlésére reagálva elmondta: a pályázati forrásból kapott röntgenkészülékek közül kettő Kecskemétre, a megyei kórház tüdőgondozójába került, az akkori eseményre a sajtó képviselőit is meghívták. A röntgengépek telepítése miatt 2015. december és 2016. január hónapban a Tüdőszűrő Állomáson és a Tüdőgondozó Intézetben a röntgen működése szünetelt is, a szerelés ideje alatt a vizsgálatok a rendelőintézetben folytak. A harmadik gép a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban van - tette hozzá.

Varju László, a DK alelnöke pénteken közleményben azt közölte: a Bács-Kiskun Megyei Kórházból három, összesen hatszázmillió forintot érő röntgengép hiányzik. A pénzt a kormány kifizette, a vállalkozók zsebre rakták, a röntgengépeknek viszont nyomuk sincs - fogalmazott a politikus.

mti

Galéria

KalocsaKecskemétKalocsaröntgenmegyei kórház