2024.07.21, Vasárnap
Közel 140 ezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség
illusztráció - pixabay

Közel 140 ezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség

MTI

2021.09.09. 16:35

A járványhelyzet az elmúlt tanévben is megnehezítette a nyelvtanulást a hallgatók számára.

Már csaknem 140 ezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-t .

Felidézték:

idén júliusban ismét lehetővé tették, hogy az augusztus végéig sikeresen záróvizsgázók nyelvvizsga nélkül is átvehessék diplomájukat. Az egyetemek a nyári döntés alapján mostanáig mintegy tizenegyezer végzős hallgató oklevelét állították ki.

Emlékeztettek: A felsőoktatási intézmények 2021 elejéig összesen 128 ezer oklevelet adtak ki.

A járványhelyzet az elmúlt tanévben is megnehezítette a nyelvtanulást a hallgatók számára. A védelmi intézkedések a szokottnál szűkebbre szabták a vizsgaalkalmakat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz számos megkeresés érkezett közvetlenül fiataloktól, ifjúsági és hallgatói szervezetektől.

A közösségi élet újraindításért felelős operatív törzs a nyelvvizsgamentesség meghosszabbítását javasolta a kormánynak. Így végül azok az egyetemisták is átvehetik a felsőfokú végzettséget igazoló okleveleiket, akik 2021. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tettek, de nem rendelkeznek nyelvvizsgával - tudatták.

 

diplomanyelvvizsga