2024.07.23, Kedd

Aquafitness a Kecskeméti Fürdő Gyógyászatán

2015.07.06. 23:11

Ha szeret mozogni és szereti a vizet, akkor egyértelmű, hogy ki kell próbálnia az Ölelő Kéz Gyógyászat új szolgáltatásai közül az egyik legdivatosabb és leghatékonyabb mozgásformát, az aquafitness-t. Lényege, hogy a víz sűrűsége 800-szor nagyobb, mint a levegőé. Így ezen ellenállásnak hatására, a különböző eszközökkel dolgozva, még hatékonyabban mozgatja meg és edzi az egész testet, tetőtől-talpig mindenütt átmozgatva.

A vízi torna úgy készteti erőfeszítésre az izmokat, hogy közben kíméli a gerincoszlopot, a test teljes támasztórendszerét. A gyakorlatok nem terhelik a csontokat és szalagokat, nyomás hatására kitágulnak a vénák, így a szív is több oxigénhez jut és a légző rendszer munkája is könnyebb lesz. A mozgásforma eredete 20 évre nyúlik vissza csupán, kitalálója egy amerikai tengerész volt, aki lábsérülésének rehabilitálása céljából találta ki ezt az edzést. Nagy sikere lett és rájöttek, hogy nem pusztán rehabilitálás céljából jó a vízi torna.

Kiknek való az aquafitness?

Fontos elsőként azokat figyelembe vennünk a felsorolásban, akik már sokféle aerobicot kipróbáltak, de koruk, súlyfölöslegük és nem megfelelő fizikai állapotuk miatt az csak többet ártott nekik, mint használt. Ugyanúgy ajánlható komoly sportolóknak csupán kiegészítő mozgásként, illetve eredeti célját véve alapul azoknak, akik valamilyen betegség vagy sérülés után szeretnének állapotukban javulást elérni. Olyanoknak is javasoljuk, akik teljesen egészséges, átlagos emberek, hiszen egészséges és segít az alakformálásban.

A túlsúlyos embereknek azért ajánlják főként, mert nem terheli annyira a szívet, mint a talajon végzett gyakorlatok, valamint a víz jó hővezető képessége miatt az izzadás sem jelentkezik olyan nagy mértékben. Gyerekek esetében ez a sport kitűnően javítja a koordinációs problémákat, s az sem elhanyagolandó szempont, hogy könnyíti a vízhez szoktatást. Végül, de nem utolsó sorban remek mozgási lehetőség a terhes anyáknak. Egyszóval az egyik legideálisabb sport, olyan, melyet szinte bármilyen adottságokkal és képességekkel rendelkező emberek gyakorolhatnak.

A Kecskeméti Fürdőben bárki részt vehet az aquafitness edzéseken, a nyári időszakban szombaton és vasárnap 14:00, 15:00, 16:00 és 17:00 órai kezdettel.
Részletek a +36-76-500-325 - ös telefonszámon.

KecskemétÖlelő Kéz Alapítvány