2024.04.25, Csütörtök

40 %-al növekedett Balogh Levente vagyona!

2015.05.19. 00:03

2015. április 29-én egy budapesti sajtótájékoztatón jelentették be a jövőben a Szentkirályi Ásványvíz Kft-t is tulajdonló CEMW Holding tulajdonosai, az olasz Pasquale család és Balogh Levente, hogy közösen kívánnak fejleszteni. Balogh Levente a Kékkúti Ásványvíz tulajdonjogát is magáénak tudó CEMW Holding képviseletében hétfőn Kékkúton tartott sajtótájékoztatót a következő időszak fejlesztéseiről. A tájékoztatót követően személyes interjú keretében válaszolt a kérdéseinkre:

Hirdetés

A fúzió mennyivel növelte a magánvagyonát?

A magánvagyonom kb 30-40 %-al gyarapodott. Erre azért volt szükség, mert tőkeerős tulajdonosi háttérrel kell rendelkezni mindkét vállalatnak. Így már mindkettő tőkeerős tulajdonosi háttérrel rendelkezik. Így kerülhet sor akár saját erőből, akár egyéb más úton a fejlesztések megvalósítására

A fúzió sajtótájékoztatója után azt írtuk, hogy ezzel Közép-Európa vízkirálya lett. Mi a kockázata ennek a státusznak? Előfordulhat-e, hogy a tulajdonrészét kivásárolják?

Előfordulhat az is, hogy az én tulajdonrészemet kivásárolják, de előfordulhat az is, hogy én vásárolom ki a partner részét. Nyitottak a partnerek minden lehetőségre. A magyarországi képviselet abszolút rám van bízva.

A Közép-Európai ásványvíz holdingnak mik a következő célpontjai?

Megvannak már, de üzleti titok, hogy ki az a két cég, amelyikkel elkezdjük a fejlesztéseket Kékkúton. Ha minden jól megy, ősztől be is tudjuk vonni őket. Valamint elkezdődtek a tárgyalások szintén egy Közép-Európai céggel, aminek a teljes felvásárlása van célul kitűzve.

Ez egy rövidtávú tervnek tűnik..

Az első két évről van szó. Kékkúton és Szentkirályon is fejleszteni kell, raktárkapacitást kell bővíteni. Kékkúton természetvédelmi terület van, így korlátozottabbak a lehetőségek, Szentkirályon a logisztikai központot, a raktárakat kell bővíteni. Kékkúton fejleszteni kell a marketinget, a kereskedelmi csapatot. Valamint gépsor fejlesztés lesz, üzemfalakon belül.

Kékkúton üzemi veszteségről lehet beszélni jelenleg, miért?

Mert egy nagy vállalat szegmense volt a kékkúti üzem. Például több száz millió forintért bérelt és tartott fenn irodát Budapesten a belvárosban. Ha összerakjuk a két céget és optimalizáljuk a költségeket, akkor pozitív lesz a cég.

A Közép-Európai Holdingon belül tehát nem fordulhat elő, hogy ami nyeresége van a Szentkirályinak, azt elviszi a Kékkúti?

Nem.

Milyen profitcélok vannak a cégnél a következő két évre?

A Szentkirályinál szeretnénk duplájára növelni. A Theodora Quellét nyereségessé kell tennünk. Cégcsoporton belül tehát 60-70 %-al kívánjuk növelni a bevételt két éven belül. Ez a cél.

Képen: Martin Olivér a Szentkirályi Ásványvíz Kft. pénzügyi igazgatója