2021.09.25, Szombat

Kínai érdeklődés a kecskeméti fejlesztésű eFusion iránt

2016.06.16. 10:35

Idén 5. alkalommal rendezték meg a China Smart Expo-t Budapesten június 13-15. között. A rendezvényen ott volt a kecskeméti Magnus Aircraft Kft. és a Siemens közös fejlesztésű, eFusion elnevezésű elektromos meghajtású, kétüléses kisgépe is.

A három napos, közel 300 kínai és európai kiállítót felsorakoztató China Smart Expo idei legfőbb célja az volt, hogy a kiállítók, kereskedők megtalálják azokat a gyártókat vagy közép-európai és magyar vállalkozásokat, amelyek hosszú távon biztos partnereik, illetve márkaképviselőjük lehetnek.

A The Experience Center (TEC) épületében megrendezett Expo-n kiállították az eFusion elnevezésű, elektromos meghajtású, kétüléses repülőgépet is, amely a kecskeméti Magnus Aircraft Kft. és a Siemens közös fejlesztése.

Az innovációs díjat is nyert eFusion piaci bevezetése 2017 közepére várható, ekkorra szerzik meg a hatósági engedélyeket, illetve ekkorra készülhet el a gyártókapacitások bővítése. A kínai vállalatokkal való találkozás számos megrendeléssel kecsegtethet.

forrás: mti, chinasmartexpo.com

fotók: mti/Máthé Zoltán

Galéria

GazdaságeFusionelektromos repülőgépchina smart expo