2020.06.04, Csütörtök

600 millió forintos fejlesztési programot indított a Fornetti

2015.11.19. 11:37

600 millió forintos fejlesztési programjának első elemeként a Fornetti egy bútorüzemet alakított ki Kiskunfélegyházán. A program keretein belül a közeljövőben csomagolástechnikai eszközeit modernizálja a vállalat, de napirenden van a romániai pékáru üzem bővítése is. A termelés bővítése új munkatársak felvételét is magával hozza, a kecskeméti és kiskunfélegyházi termelés támogatására a Fornetti év végéig közel 100 új munkavállaló felvételét tervezi, akik közül mintegy 20 szakember a most átadott bútorüzemben dolgozik majd.

 

A forgalmi és bevételi adatok elemzése kimutatta, hogy minimum 20-30 százalékkal is nőhet az új bútorzattal és arculati elemekkel modernebbé varázsolt üzletek forgalma. A nagyívű fejlesztési program első elemeként kialakított új bútorüzem eredményeként az ország vezető fagyasztott pékáru gyártója az eddigi 2 helyett immár hetente 5 értékesítési pontot is el tud majd látni új bútorokkal és egyéb felszereléssel, ezzel támogatva partnereit a minél sikeresebb működésben. A Fornetti az üzemben dolgozók létszámát is duplájára növeli, így már 40 tervező, asztalos, villanyszerelő, valamint fémmegmunkálásban jártas szakember dolgozik majd az új gyáregységben.

 

A hazai fagyasztott pékáru szektor piacvezető vállalkozásának 2006 óta van saját bútorgyártó részlege, amelynek feladata a partnerek értékesítési pontjainak belső tervezése és felszerelése a termékek értékesítésére specializált bútorzattal. „Egészen mostanáig a Fornetti partnereinek igényeit egy 400 négyzetméteres üzem szolgálta ki, a fejlesztés révén ma már több mint 1000 négyzetméteren készülhet az értékesítési pontok bútorzata, berendezése. Amíg korábban hetente két értékesítési pont felszerelését tudta biztosítani a Fornetti, ma már heti 5-6 üzlethelyiség felszerelése is megoldható” – mondja Vidács Gyula, a Fornetti operatív ügyvezetője.

 

Az új üzem minden méretű értékesítési pont számára képes lesz biztosítani a megfelelő kínáló felületet, amelynek leghatékonyabb felhasználását a külön erre a feladatra kijelölt bútortervező csapat segíti.

 

A Kiskunfélegyházán található új üzem a kistérségi munkaerőpiacon is éreztetni fogja hatását: a jelenlegi alkalmazotti létszámot a közeljövőben duplájára növeli a Fornetti. „A megnövekedett kapacitások kiszolgálásra további húsz szakembert – bútorasztalosok, villanyszerelők és fémmegmunkálásban jártas szakemberek – veszünk fel” – mondja az operatív ügyvezető.

 

A most átadott beruházás összhangban áll az új tulajdonos – az Aryzta AG – korábbi bejelentésével, amely szerint azonnal kezdetét veszi a piacvezető vállalat fejlesztése. Az új bútorüzem létrehozás mellett a gépjárműparkot is folyamatosan frissíti a vállalat, a fejlesztési program következő fázisában pedig a csomagolástechnika korszerűsítése zajlik majd, de a Fornetti romániai gyárának bővítése is napirenden van.

 

************

A Fornettiről:

Az 1997-ben alapított Fornetti Kelet-Európa legnagyobb fagyasztott pékáru gyártója. A vállalat árbevétele 2014-ben megközelítette a 22 milliárd forintot, miközben csaknem 40 ezer tonna pékárut értékesítettek, aminek több mint a fele a nagy áruházláncok üzleteiben és a kiskereskedelmi üzletekben jutott el a fogyasztókhoz. A Fornetti közvetlenül több mint 970 főt foglalkoztat Magyarországon (Kecskeméten és Kiskunfélegyházán), és külföldön is közel 500 alkalmazottja van (Romániában Temesváron, míg Bulgáriában Ihtimanban). Termékeit 1800 „In Store Bakery”, vagyis „Pékség a boltban” típusú üzletben forgalmazzák. 1500 partnerből álló franchise hálózatot is működtet, valamint retail partnereinél jelenleg 11 országban, több mint 2000 sütési ponton megtalálhatóak termékei.

A vállalat 2015 augusztusa óta Európa vezető péktermékeket gyártó vállalatcsoportja, az Aryzta AG csoport tagjaként működik, ami egy új fejezetet jelent a Fornetti történetében. A megállapodást követően az új tulajdonos célja a Fornetti továbbfejlesztése és egy nemzetközi hírű, de magyar gyökerű nemzetközi nagyvállalat felépítése.

Galéria