2024.04.27, Szombat
Új raktárépülettel bővült a jánoshalmi vállalkozás
Fotók: Illusztráció, unsplash.com

Új raktárépülettel bővült a jánoshalmi vállalkozás

Forrás: Frekvent Forklift Kft.

2024.02.22. 09:00

Eszközbeszerzésre, telephelye fejlesztésére és képzésre fordította a jánoshalmi targoncákkal foglalkozó vállalkozás a pályázaton nyert forrást.

Hirdetés

A Jánoshalmán targoncák forgalmazásával és alkatrész-ellátással foglalkozó Frekvent Forklift Kft. 121 millió forint feltételesen vissza nem térítendő uniós forrásokból fejlesztette a vállalkozás telephelyét és eszközparkját.
 


Húsz embernek biztosít munkát a cég

Az ország egyik leghátrányosabb helyzetű járásában működő jánoshalmi cég 2007 óta foglalkozik targoncákkal. A két foglalkoztatottal indult vállalkozás a pályázat benyújtásakor már 20 embernek adott munkát – olvasható a cég által kiadott sajtóközleményben.

A projekt célja, a vállalkozás ipari gép, berendezés javítása tevékenységének fejlesztése, technológiához kapcsolódó és IT eszközök beszerzése, új ingatlan építése, megújuló energia (napelem) alkalmazása, valamint tanácsadási és képzési szolgáltatás igénybevétele volt.


Fejlődött a telephely és az eszközpark is

A fejlesztés elsődleges célja az volt, hogy a vállalkozás a folyamatosan változó piaci- és a meglévő partnerei igényeinek is megfelelhessen. A projekt megvalósítása révén a vállalkozás előre lépett a termelési, szolgáltatási értékláncban, hiszen a beszerzett gépek révén termelési technológiájukat hozzáadott-érték növekedést eredményező módon fejlesztették. A forrásokat digitális eszközbeszerzésekre, a számítógépes eszközpark fejlesztésére fordították. Továbbá költöttek a munkatársak képzésére, gépek, berendezések beszerzésére, raktárépület építésére és napelemes rendszer telepítésére is.

GazdaságJánoshalmatargoncaeurópai uniós támogatástelephely fejlesztésnapelemeszközbeszerzés