2024.03.28, Csütörtök
Így lép előre a nemzetközi piacon két magyar építőipari cég
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Így lép előre a nemzetközi piacon két magyar építőipari cég

KÉSZ Csoport, MTI

2020.10.26. 16:48

A BIM Design Kft. és a KÉSZ Metaltech Kft. olyan támogatási formára pályázott sikeresen, amely a nemzetközi összehasonlításban is egyedien teljesítő cégeknek jár.

Hirdetés

Három kecskeméti cég, az építőiparban érdekelt BIM Design Kft. és KÉSZ Metaltech Kft., valamint az élelmiszeriparban működő Univer is támogatást nyert a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség együttműködésében kiírt pályázaton.

Ennek köszönhetően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ellátogatott Kecskemétre, hogy egy gyárlátogatással egybekötött ünnepélyes sajtótájékoztatón adja át az elnyert támogatást. 

 

Fotók: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Szijjártó Péter kiemelte:

ezzel a támogatási formával olyan vállalkozásokat segít a kabinet, amelyek nemzetközi összehasonlításban is egyedit tudnak nyújtani.

Az erre szánt 2 milliárd forintos keretből 46 vállalat részesül. Az egyaránt a KÉSZ Csoporthoz tartozó BIM Design Kft. és a KÉSZ Metaltech Kft., valamint az Univer Product Zrt. külpiaci tevékenységét a kormány 102 millió forinttal támogatja – közölte a külügyminiszter.

 

Fotók: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere az eseményen méltatta a támogatott cégek munkáját és együttműködésüket a várossal. Elmondta: az építőipart összetett és innovatív tervezéssel segítő BIM Design Kft., a speciális építészeti acélszerkezeteket, burkolatokat és lemeztermékeket gyártó KÉSZ Metaltech Kft. és a magyar élelmiszeriparban meghatározó Univer Product Zrt. a magyar és a nemzetközi piacon egyaránt világszínvonalon teljesít.

 

A támogatás hozzájárul a nemzetközi terjeszkedéshez

A BIM Design korábbi sajtóközleményéből kiderült továbbá, hogy a vállalat már rendelkezik nemzetközi referenciákkal és visszatérő nemzetközi partnerekkel, de bevételeinek jelentős része eddig Magyarországon megvalósuló projektekből származott. Az elmúlt évtizedben a legtöbb országos szintű állami nagyberuházás tervezésében részt vettek, folyamatosan bizonyítva szakértelmüket.

 

Fotók: Szijjártó Péter Facebook-oldala

A most elnyert támogatási összeg nagyban hozzájárul a nemzetközi terjeszkedéshez. A vállalat stratégiai célja, hogy a környező országok mellett a DACH-régióban (Németország, Ausztria és Svájc) és a skandináv régióban is aktív piaci szereplővé váljon már rövid távon, és már 2021-ben jelentős projektekkel bízzák meg ezeken a területeken.

Emellett a közel-keleti piacok sem tűnnek elérhetetlennek a közlemény szerint.

 

Megvalósítható tervezés költségoptimalizálással

A BIM Design Kft. minden esetben arra törekszik, hogy az esztétikumon túlmutatóan megvalósítható létesítményeket tervezzen, költségoptimum elérésével. Egy projektet képesek folyamatos tervezési támogatással végig követni egy 3D BIM modell segítségével, amivel nemcsak a kivitelezési költségek, de például az üzemeltetés szempontjai is fókuszba kerülnek, kiszolgálva a beruházó speciális, egyedi igényeit, valamint garantálva a tervezhető beruházásokat és üzemben tartást.

 

Fotók: Szijjártó Péter Facebook-oldala

A BIM Design jelenleg többek között az inárcsi Flow Hotel és Konferenciaközpont, a ZalaZONE járműkészítő üzem, a PICK új szárazáru-készítmény üzem, valamint a Glencore Agriculture növényolajfinomító tervezésén dolgozik.

GazdaságpályázatokUniver Product Zrt.innovációépítőipari cégekBIM Design Kft.KÉSZ CsoportKÉSZ Metaltech Kft.