2024.04.18, Csütörtök
Uniós támogatásból korszerűsítette nemesnádudvari telephelyét a Délity Bútor Zrt.
delitybutor.hu

Uniós támogatásból korszerűsítette nemesnádudvari telephelyét a Délity Bútor Zrt.

MTI

2019.11.19. 13:04

Közel 320 millió forint európai uniós támogatásból technológiai korszerűsítéssel bővítette bútorgyártó kapacitását a Bács-Kiskun megyei Nemesnádudvaron működő Délity Bútor Zrt. - közölte a cég vezérigazgatója az MTI-vel.

Hirdetés

A 636 millió forint összköltségű beruházás eredményeként a cég termelési kapacitása várhatóan 5 százalékkal bővül.     

Délity József elmondta: vállalkozásukat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 50 százalékos intenzitású pályázati forrásából fejleszthették. Az elmúlt kilenc hónapban a gyártáshoz kacsolódó és anyagmozgatógépeket szereztek be. Ezek mellett a villamoshálózat kiépítésére és egy tervezőszoftverre is költöttek.     

A Délity Bútor Zrt. 1984-ben egyszemélyes asztalosműhelyként kezdte meg működését kisbútorok gyártásával. Ma már 12 ezer négyzetméter összterületű üzemcsarnokaikban kisbútorok és 13 elemes bútorcsalád gyártásával, valamint egyedi projektek megvalósításával foglalkoznak. Az elmúlt években közel kétmilliárd forintot fordítottak fejlesztésekre.     

A vezérigazgató kiemelte: vállalkozásuk széles termékpalettával rendelkezik mind a lakossági, mind az irodabútorok terén. Az eladott termékek mennyiségét nézve a lakossági bútorok gyártása a nagyobb volumenű, az irodabútorok eladásából viszont nagyobb jövedelmük származik.     

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 91 főt foglalkoztató nemesnádudvari Délity Bútor Ipari és Kereskedelmi Zrt. értékesítésből származó nettó árbevétele 2018-ban 1,75 milliárd forint, míg az előző üzleti évben mintegy 1,78 milliárd forint volt. A társaság árbevételének mintegy 4 százaléka származik exportértékesítésből, termékeit Hollandiába, Romániába, Luxemburgba és Szlovákiába szállítja. A vállalat adózott eredménye 2018-ban mintegy 256 millió, míg 2017-ben nagyjából 373 millió forint volt.

Gazdaságtechnológiai korszerűsítésNemesnádudvar Bács-Kiskun megyeDélity Bútor Zrt.