2024.04.23, Kedd
Bővíti kapacitását az izsáki Royalsekt szövetkezeti pincészet
royalsekt.hu

Bővíti kapacitását az izsáki Royalsekt szövetkezeti pincészet

MTI

2019.04.17. 09:30

Bővíti kapacitását az izsáki Royalsekt Pezsgő-, Bor-, Üdítőital-gyártó Szövetkezeti Pincészet Zrt. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) nyert 277 millió forint támogatásból és 284 millió forint hitelből - közölte a Bács-Kiskun megyei társaság vezérigazgatója az MTI-vel.

Hirdetés

Fórián Szabó Róbert elmondta: az évi 7 millió palackozott pezsgőmennyiséggel vállalatuk az ország legnagyobb magyar tulajdonban lévő pezsgőgyára. Társaságuk a magyar pezsgőpiacon 30 százalék körüli részesedéssel rendelkezik, amely évről évre emelkedik.

A pezsgő mellett az izsáki üzemben nagyjából 13,2 millió palack bort, illetve gyümölcsbort, 39,9 millió palack és doboz üdítőt, valamint koffeintartalmú üdítőitalt gyártanak évente - tette hozzá.     A vezérigazgató kiemelte: a fejlesztéssel növelik és modernizálják a gyártókapacitást, napelemes rendszer telepítésével pedig csökkentik villamosenergia-igényüket és a környezetterhelését. A projekt hatására a vállalkozás már jelenleg is jelentős, 5 milliárd forint körüli árbevétele akár 5-10 százalékot is emelkedhet, az exportpiacokon értékesített termékek arányának növekedése mellett.

Beszereznek egy komplett alumíniumdoboz-töltő gépsort, valamint egy modern fóliázó gépet. A laboratóriumuk részére egy új analitikus egységet vásárolnak, amely a jelenleginél még pontosabb és gyorsabb vizsgálatokat tesz lehetővé, ezzel biztosítva termékeik állandó jó minőségét - sorolta.

Tavaly rekord mennyiségű, 220 ezer mázsa szőlőt vásároltak és dolgoztak fel, amellyel elérték üzemük korlátait, ezért egy új pneumatikus tankprést, 20 tároló és 5 erjesztő tartályt is vesznek - tette hozzá.

A Royalsekt Zrt. a legutolsó lezárt üzleti évben 123 munkavállalót foglalkoztatott, de cégcsoport szinten a létszám meghaladja a 200-at, amely a beruházások megvalósítását követően tovább nőhet.

A nyilvános cégadatok szerint a zrt. értékesítésből származó nettó árbevétele 2017-ben 4,86 milliárd forint, míg az előző üzleti évben mintegy 4,92 milliárd forint volt. A cég árbevételéből 3,94 milliárd forint belföldi értékesítésből származott. A vállalat adózott eredménye 2017-ben 2,84 millió forint, míg 2016-ban 24,3 millió forint volt.

GazdaságIzsákBács-Kiskun megyeginopRoyalsekt Zrt.bővítés