2024.03.28, Csütörtök
Jelentős tranzakcióról adott hírt a Szentkirályi
Korábbi fotó - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Jelentős tranzakcióról adott hírt a Szentkirályi

mti

2018.11.05. 12:08

A felvásárlással Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.-t tulajdonló Kmv-csoport a régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártója lett.

Hirdetés

Mindhárom érintett ország versenyhivatala jóváhagyta a Karlovarské minerální vody (Kmv) számára az amerikai PepsiCo magyar leányvállalatának felvásárlását, illetve a cseh valamint szlovák érdekeltségeinek átvételét - közölte a Kmv és a tulajdonában lévő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. közös közleményben hétfőn az MTI-vel.    


A tranzakciót a Szentkirályi valósítja meg

A Karlovarské minerální vody januárban jelentette be, hogy a versenyhivatalok jóváhagyását követően felvásárolja a PepsiCo magyar, cseh és szlovák érdekeltségeit, illetve a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója és a franchise jogok birtokosa lesz. A tranzakciót a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. valósítja meg, amelynek egyik tulajdonosa a Kmv, a másik pedig a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, Balogh Levente.

Az engedélyezési folyamat Magyarország után Csehországban és Szlovákiában is lezajlott. A tranzakcióval a Kmv-csoport a régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártója lett. 

A közlemény emlékeztet: az akvizíciót követően a csoportnak 11 gyára és 2500 alkalmazottja lesz, a cégcsoport éves forgalma pedig 545 millió dollárra emelkedik.   

A Kmv-csoport az ásvány- és forrásvizek legnagyobb termelője Közép-Európában, 20 országba exportál, saját márkákkal van jelen Magyarországon, Bulgáriában és Ausztriában.

GazdaságszentkirálySzentkirályi Ásványvíz