2022.06.28, Kedd

Kiváló hazai termékek a Bácska Kincsei Természeti Napokon

Agrárminisztérium

2018.09.10. 16:19

A Bácska Kincsei Természeti Napokat harmadik alkalommal rendezték meg. Az esemény célja, hogy a messziről érkezők és az ott élők egyaránt tudatosítsák, hogy mennyi mindenre lehetnek büszkék, milyen sok termelőjük van, akik szakértelmükkel és a természet iránti szeretetük, alázatuk minden tudásával öregbítik a térség hírnevét.

 

A természet bőségét csak akkor tudjuk a hasznunkra fordítani, ha vannak olyan gazdálkodók, akik kellő körültekintéssel, szakértelemmel és alázattal dolgoznak azért, hogy asztalainkra kiváló minőségű ételek és italok kerülhessenek – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a Bácska Kincsei fesztiválon.
 

Zsigó Róbert hangsúlyozta, hogy az Agrárminisztérium kiemelten támogatja a kiváló minőségű hazai termékeket és üdvözöl minden olyan eseményt, mely közelebb hozza az embereket a jó minőségű magyar élelmiszerekhez. Az államtitkár leszögezte: az agrártárca továbbra is kiemelt feladatának tekinti a vidék és a vidéken dolgozó, mezőgazdaságból élő emberek támogatását.

A rendezvényen volt szüreti felvonulás, lovaskocsi vezette a menetet népi muzsikára. A Petőfi-szigeti rendezvénytéren a Borudvar faházaiban a Hajós- Bajai borvidék termelői kóstoltatták pincészetük büszkeségeit, míg a Mézudvarban mézvásár és mézkostoló fogadta az érdeklődőket. A vadászok és természetbarátok egyaránt örömmel járhatták a Turisztikai Központ kiállítóterét, hiszen ritka, hogy a belváros szívében is megtekinthetőek voltak a Gemenci erdő kincsei egy kiállítás keretében.

(AM Sajtóiroda)

GazdaságBácska Kincsei Természeti Napok

Hirdetés

Hirdetés