2024.03.29, Péntek
Fontos útszakaszok újulnak meg Kecskemét gazdasági övezetében

Fontos útszakaszok újulnak meg Kecskemét gazdasági övezetében

mti

2018.09.13. 13:33

A Szolnoki út több mint 3 kilométeren újul meg a Kuruc körúttól egészen a Reptéri útig, a kivitelező a Duna Aszfalt Kft.

Hirdetés

Több mint kétmilliárd forintból öt helyen indul útfelújítás Kecskeméten. A részletekről Kecskemét polgármestere tájékoztatta az MTI-t.


A helyi és a távolsági forgalomban egyaránt fontos

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, a beruházás egyik elemében mintegy 885 millió forintot fordítanak a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből a Szolnoki út összességében több mint három kilométer hosszú szakaszának rekonstrukciójára.

Az érintett Reptéri út és Kuruc körút közötti útszakasz a helyi és a távolsági közlekedésben egyaránt fontos szerepet tölt be” – jelezte a polgármester. „Továbbá mindkét oldalán gazdasági övezetek találhatóak, ezért a beruházás azt célozza, hogy javuljon Kecskemét déli és keleti gazdasági övezeteinek megközelíthetősége.”


Két ütemben kivitelez a Duna Aszfalt

A munkálatok első ütemében a lakott területen kívüli részeken, mintegy 1650 méter hosszú útszakasz felújításását végzik el. A második ütemben pedig a lakott területen belüli részeket, a Kuruc körút és a Szent István körút közötti 1535 méter hosszú útszakaszt újítják fel.    

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végzi, és a munkálatok várhatóan november végéig tartanak.     


További négy helyszínen indulnak be a munkák

A polgármester elmondta, hogy ezzel egy időben a déli iparterület négy, nagy forgalmú útszakaszának újjáépítése is megkezdődik. Összesen 5,3 kilométer hosszú szakasz rekonstrukciója egy sikeres pályázat révén mintegy 1,2 milliárd forintból valósul meg. 

A várhatóan az év végéig tartó munkálatok keretében

  • lemarják az aszfaltburkolat felső rétegét,
  • szükség szerint megerősítik az útalapot,
  • új aszfaltréteget terítenek le,
  • a kapubehajtókat szintre emelik,
  • a csapadékvíz elvezetésére pedig nyílt árok épül majd a területen. 

 

útfelújításKecskemétGazdaságDuna Aszfalt Kft.közlekedésfejlesztés