2024.03.28, Csütörtök
Így fejleszti a Dunakanyart a turizmus fellendülése
Bernát Benjámn/pestpilis.hu

Így fejleszti a Dunakanyart a turizmus fellendülése

pestpilis.hu

2018.06.30. 10:48

A Dunakanyar térségének fejlődését a visegrádi Fekete-hegy tetején emelkedő Hotel Silvanus**** vendégforgalmának növekedése is jól jelzi.

Hirdetés

2017 után az idei év első felében is jelentősen növekszik a magyarok nyaralási kedve, többek között az emelkedő béreknek köszönhetően. A folyamatosan javuló mutatók szerint a magyarok egyre több időt töltenek a hazai szállodákban, wellness-központokban.

A belföldi vendégéjszakák számának növekedésével a Pilis-környéki hotelek is jól járnak. A város zajából való kiszakadáshoz ideálisak a zöld, nyugodt környezetben, de Budapestről azért könnyen elérhető helyen fekvő szállodák.

 

A konferenciaszezon után jön a vakáció ideje

A Mátyás király visegrádi vára közvetlen közelében fekvő Hotel Silvanusban már a nyári vakációszezon előtt is jelentősen nőtt a vendégek száma – tudta meg lapunk. A hazai konferenciaturizmus egyik központjaként is ismert szálloda idén májusig 17 százalékkal növelte forgalmát, és a nyári trendek is hasonló irányt mutatnak.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A szálloda egyik nevezetessége ún. végtelen medencéje (infinity pool), melyet úgy alakítottak ki, hogy a benne úszó ember a feje magasságából a medence víztükrével közvetlenül egy síkban lássa a Duna távoli vízfelületét. Ez a megoldás a két különálló vízfelületet egybeolvasztja a medencéből kitekintő fürdőző számára, így teremtve meg a végtelenség illúzióját.

 

Dernovics Tamás/pestpilis.hu

 

A fejlett wellness-szolgáltatásokat és gyönyörű panorámát kínáló Hotel Silvanust a nyári vakációra is sokan választják. Ez azért is logikus döntés a kirándulni szerető vendégek számára, mert a hegytetőn található szállodából közvetlenül indulnak túraútvonalak a pilisi ősvadonba.

 

A magyar gazdaság fontos része a turizmus

A turizmus fellendülése nem csupán a hotelnek kedvez, hanem a gazdaságnak is. Kormányzati adatok szerint a szolgáltatási ág közvetlenül 6,4 százalékkal, közvetve pedig több mint 10 százalékkal járult hozzá a GDP-hez. Mindemellett a belföldi turizmus erősíti az adott térség – jelen esetben Visegrád és a Dunakanyar – gazdaságát is.

 

 

Galéria

GazdaságHotel Silvanus