2021.02.26, Péntek
Kapósak lettek a védett területek
Fotó: pixabay.com

Kapósak lettek a védett területek

magyaridok.hu

2017.05.28. 12:30

Már csak néhány hektárnyi kiadó parcellára pályázhatnak a következő hónapokban a Kiskunsági Nemzeti Park területén gazdálkodók. A Kiskunsági Nemzeti Park által kezelt állami földek jelentős részét már használják a gazdák - írja a Magyar Idők.

Hirdetés

Összesen mintegy százhektárnyi területre írhat ki haszonbérleti pályázatot a következő időszakban a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatósága. Az elmúlt hét évben ugyanis a vagyonkezelésükben lévő állami földek többsége elkelt, 471 sikeres felhívás keretében több mint 26 000 hektárnyi védett terület használatára nyertek jogosultságot az ottani gazdálkodók.

Már csak néhány hektárnyi kiadó parcellára pályázhatnak a következő hónapokban a Kiskunsági Nemzeti Park területén gazdálkodók. A Földművelésügyi Minisztérium Magyar Időknek eljuttatott válaszaiból ugyanis az derült ki, hogy az elmúlt hét évben összesen 26 205 hektár került a földművesekhez a nemzeti park igazgatósága által kezelt állami területek közül.

Bár az egyes birtokméretek közt előfordultak jelentős különbségek, a gazdák átlagosan 40 hektáros legelőkhöz jutottak. – A birtoktestek kialakítása során a gazdálkodás formája mellett több szempont is lényeges volt, a kihajtási útvonalak mellett a természetvédelmi követelményeket sem lehetett figyelmen kívül hagyni – emelte ki a tárca.

A cikk folytatása: http://magyaridok.hu/gazdasag/nepszeruek-vedett-teruletek-1746550/

 

Forrás: magyaridok.hu

GazdaságFöldművelésügyi MinisztériumKiskunsági Nemzeti Parkhaszonbérleti pályázat

Hirdetés

Hirdetés