2024.03.19, Kedd

Több százmilliós tanműhely-támogatást kap a Mercedes

mti

2017.03.31. 17:14

A nemzetgazdasági miniszter egyedi döntése alapján 622 millió forint tanműhelyre fordítható költségvetési támogatást kap a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft.

Hirdetés

A minisztérium tájékoztatása szerint a tanműhely-fejlesztéssel nőhet a szakképzésben résztvevők száma a munkaerőpiac elvárásainak megfelelően. Hozzátették, hogy a vállalatoknál elsajátított tudás és készség birtokában a leendő szakemberek azonnal a munkaerőpiacra léphetnek, az állam ezért adókedvezményekkel és közvetlen támogatással ösztönzi a vállalatokat a gyakorlati oktatásában való részvételre.

A közlemény felidézte, hogy a tanulószerződéses létszámot legalább 50-nel növelő tanműhelyekre egyedi minisztériumi döntéssel, legalább 27 százalékos önrész mellett tanulónként átlagosan legfeljebb 8 ezer eurónak, összességében legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő juttatást kaphatnak a gazdálkodó szervezetek, ha a tanulói létszámot és a tanműhely fenntartását legalább 5 évre vállalják.

Az NGM hangsúlyozta, hogy a középszintű duális képzést segítő tanműhelyeket, valamint a tanulók költségeinek biztosítását adókedvezmények is segítik.

GazdaságMercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.munkaerőpiacszakképzéstámogatástanműhely