Fűszerpaprika nemesítését és kertészeti technológia fejlesztését végzi a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatán elnyert 531 millió forint vissza nem térítendő támogatásból az Univer Product Zrt. konzorciumi partnereivel.
A 755,5 millió forint összköltségű program 2020. áprilisára fejeződik be, az Univer konzorciumi partnerei a Szent István Egyetem, a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Debreceni Egyetem.
A fejlesztés célja olyan fűszerpaprika fajták előállítása, amelyek rezisztensek a baktériumokkal szemben. A nemesítéssel előállítandó új fajtasor az Univer ételízesítők megfelelő alapanyag-ellátását biztosítja.
A projekt során emellett olyan új, ipari paradicsom és fűszerpaprika termesztéstechnológiát dolgoznak ki, amely a változó klimatikus viszonyok között képes az ipar igényeinek megfelelő alapanyag biztosítására, olyan öntözési technológiát, amely az öntözővíz mennyiségét optimalizálja, illetve előállítanak kifejezetten a paprika és paradicsom termesztési igényeihez igazodó mikrobakészítményt, amely a termésmennyiségen túl elsősorban a beltartalmi értékeket képes növelni.
A projektnek köszönhetően a konzorcium tagjai összesen 28 kutató-fejlesztői munkahelyet tudnak megőrizni, és további 3 új munkahelyet teremtenek.
Első ízben rendezik meg az Év Építőipari Marketingkommunikációs Eseményét, amelynek egyik fő célja követ dobni az állóvízbe.
Több mint 1600 négyzetméternyi felület újult meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Kecskeméti utcai épületegyüttesén.