2024.03.19, Kedd
Folytatódhat a fűtéskorszerűsítés

Folytatódhat a fűtéskorszerűsítés

magyarepitok.hu, mti

2017.03.10. 08:54

Az Otthon Melege program legújabb, megjelent alprogramjában többek között gázkazánok és gázkonvektorok cseréjére lesz lehetőség.

Hirdetés

Folytatódik az Otthon Melege program: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb, 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít lakóépületek, illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítésére – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára Budapesten. Az államtitkár szerint ez a keretösszeg mintegy 7 ezer háztartás fűtésének korszerűsítésére lehet elegendő.

 

Megjelent a legújabb alprogram, melynek célja a lakóépületekben illetve társasházi lakásokban található gázkazánok és gázkonvektorok cseréjének támogatása. Emellett valamennyi, a fűtéskorszerűsítéshez kapcsolódó anyag- és szolgáltatási költség elszámolható, így a radiátorok cseréjéhez, a hőszabályozók és energiahatékony konvektorok beszerzéséhez és a kivitelezéshez kapcsolódó járulékos munkálatokhoz – mint például kéményátépítés – szintén igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

 

Egy pályázó legfeljebb 700 ezer forintot kaphat, a vissza nem térítendő támogatás összege azonban nem haladhatja meg a felújítás teljes költségének 40 százalékát. A pályázatba a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) lakóépületek energiahatékonyságát támogató, visszatérítendő támogatását is be lehet vonni legfeljebb 50 százalékos arányban, 10 százalékos önerő mellett.

 

Szabó Zsolt elmondta: a támogatási kérelmeket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek 2017. június 6-án 8:00 órától, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. A részletes pályázati útmutató megtekinthető a futeskorszerusites2017.nfsi.hu oldalon.

 

Az államtitkár bejelentette azt is, hogy az Otthon Melege Program várhatóan májusban újabb, 700-800 millió forintos keretösszegű pályázat kiírásával folytatódik, amely a háztartási gépek (hűtő- és fagyasztógépek, illetve mosógépek) cseréjét támogatja majd.

GazdaságBács-Kiskun megyeOtthon Melege Programfűtéskorszerűsítés