2024.04.25, Csütörtök

Milliárdos kutatás-fejlesztési projektben vehetnek részt a kecskeméti egyetem diákjai

Pallasz Athéné Egyetem, MTI

2017.01.18. 10:15

A Pallasz Athéné Egyetem hallgatói és oktatói is közreműködnek abban a kutatás-fejlesztési és innovációs programban, melynek céljai hatékony és környezetbarát megoldások kifejlesztése az elöregedett teher- és haszongépjárművek újrahasznosítására.

Hirdetés

Újabb, fontos kutatás-fejlesztési programban vesz részt a Pallasz Athéné Egyetem. A Széchenyi 2020 program részeként, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 914 millió forintos támogatásával megvalósuló, közel 1,3 milliárd forint összértékű fejlesztést egy öt tagból álló konzorcium hajtja végre – olvasható az MTI-n.

A várhatóan 2018 végéig tartó projekt keretében két mintacsarnok épül Szolnokon, melyekben a 10, leggyakrabban állami tulajdonban levő teher- és haszongépjármű 1-1 példányát, például az Ikarus korábbi városi autóbuszait bontják majd.

Ebben a projektben vesz részt a Pallasz Athéné Egyetem. A GAMF karhoz tartozó Anyagtechnológiai Tanszék és Járműtechnológiai Tanszék vállalta, hogy új, a műanyag, gumi, üveg és egyéb nem-fémes alkatrészek újrahasznosításához szükséges műszaki megoldásokat fejleszt ki. Az oktatók mellett természetesen a diákok is részt vesznek a munkában: elsősorban TDK és szakdolgozat-témaként szállhatnak be a modellértékű, kutatás-fejlesztésbe.

Gazdaságszechenyi2020autóbontóPallas Athéné EgyetemGamfAlcufer Kft.