2024.03.19, Kedd
Az idén Knáb János kapta a legjelentősebb építőipari elismerést
Knáb János (Merkbau) Varga Mihály miniszertől vette át a díjat - fotó: magyareoitok.hu

Az idén Knáb János kapta a legjelentősebb építőipari elismerést

magyarepitok.hu

2016.12.09. 14:57

A két Varga Mihály (a miniszter és a KÉSZ Holding tulajdonosa) illetve a Switelsky Magyarország Kft nyugalmazott vállalkozási főmérnöke Keszei Imre mellett, Knáb János a kiskunhalasi Merkbau Kft műszaki igazgató- társtulajdonosa kapta 2016-ban a legjelentősebb építőipari elismerésnek számító Lechner Ödön díjat Magyarországon.

Hirdetés

A Merkbau Kft-t jellemzi, hogy ezt a díjat 2015-ben Merényi Jakab a cég másik tulajdonosa kapta meg a szakmai zsűri döntése alapján.

A mély és a magasépítészet, a kormányzat és a sajtó képviselője is elismerést kapott az építőiparért végzett munkássága miatt.

Ahogy arról külön cikkünkben is beszámoltunk, Budapesten az Építőipari Vállakozók Országos Szövetségének évzáró ünnepségén köszöntötték az idei Építőipari Nívódíj nyertes projektjeinek megalkotóit. Az eseményen az idei Lechner Ödön Díjakat is kiosztották.

Az ágazat legrangosabb elismerésének számító díjat idén

  • Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az ágazat helyzetét javító miniszteri munkájáért,
  • a KÉSZ Holding Zrt. igazgatóságának elnöke, Varga Mihály a tudásalapú magyar építőipar érdekében végzett több mint 40 éves munkásságáért,   
  • Keszei Imre, a Swietelsky Magyarország Kft. nyugalmazott vállalkozási főmérnöke a mélyépítés és magasépítés területén végzett, több mint négy évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért,
  • Knáb János, a Merkbau Kft. ügyvezetője és műszaki igazgatója az építőipari szakma iránti elhivatottsága, kiemelkedő szakmai és vezetői munkája, valamint az ÉVOSZ-ban végzett társadalmi munkája elismeréseként,
  • valamint Németh Géza újságíró, az építőipari ágazat fejlődése és elismertsége érdekében végzett kiemelkedő újságírói-szerkesztői munkássága elismeréseként kapta meg.

 

A Mekrbau Kft egyébként egy Építőipari Nívódjíat is bezsebelhetett a Villányi Sasuka Borászat megépítéséért!

 

Galéria

nívódíjakGazdaság