2024.04.23, Kedd
5000 négyzetmétert épít be a Merkbau egy autóipari cég számára
magyarepitok.hu

5000 négyzetmétert épít be a Merkbau egy autóipari cég számára

magyarepitok.hu

2016.12.14. 16:42

Bokrétaünnepet tartottak a német BOS mosonszolnoki beruházásánál, ahol új üzemcsarnok és irodaépületek készülnek a meglévő 25 éves telep bővítéseként.

Hirdetés

3500 négyzetméteres gyártó- és raktárcsarnokot, valamint két, egyenként 800 négyzetméteres irodát épít Mosonszolnokon az autóalkatrészeket és -tartozékokat gyártó BOS cégcsoport. A Győr-Moson-Sopron megyei településen már meglévő gyárukat bővítik, melyet 1992-ben alapítottak, így Magyarországon jövőre lesznek 25 évesek.

„Nagyon bízunk benne, hogy legalább további 25 évet itt leszünk” – mondta a szerdán tartott ünnepségen Gerhard Fischbach, a BOS Automotive Products Magyarország cégvezetője. „A jövő biztosítottnak látszik, hiszen összesen 4 millió eurót (1,25 milliárd forintot) költünk az építkezésre, ezen kívül további 6 millió eurót (1,88 milliárd forintot) a különböző gépekre és berendezésekre. A fejlesztés nem csak Mosonszolnokon jelent nagy előrelépést, hanem az egész BOS cégcsoport számára, mivel egy teljesen új termék gyártásába kezdünk bele.”

A cégvezető azt is elárulta, hogy az új gyáregységben 200-250 fő új munkaerőt alkalmaznak majd, a toborzás már folyamatban van. A három, összesen 5100 négyzetméternyi épület mellett további 6000 négyzetméter infrastruktúra épül meg utak és parkolók formájában. A szériatermelést az üzemben 2018-ban fogják elkezdeni, de a prototípusgyártás már 2017-ben elkezdődik.

Gerhard Fischbach megköszönte a szoros együttműködést a falunak és a kivitelező Merkbaunak is: az ünnepségen részt vett Török Sándor, Mosonszolnok polgármestere és Knáb János, a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője és társtulajdonosa.

Knáb János hangsúlyozta, milyen fontos, hogy sikeresen tudnak együtt dolgozni a partnereikkel, hiszen a BOS-től nem ez az első megbízásuk: a cég Győrladamérban található telephelye is a Merkbau munkája. Az ügyvezető igazgató méltatta a BOS tevékenységét – mint mondta, a német cég 3 kontinens 12 országában, 19 különböző helyszínen összesen 6200 munkavállalót foglalkoztat. Közülük Győrladamér 12 ezer négyzetméteres üzemében körülbelül 500, míg Mosonszolnokon 23 ezer négyzetméteren 950 munkavállaló dolgozik. Ehhez járul majd hozzá további alkalmazottakkal a most zajló bővítés.

A Merkbau idei teljesítményét illetően Knáb János beszámolt róla, hogy az év eleji nehézségek ellenére rekordközeli árbevételre, 12-12,5 milliárd forintra számítanak, melyből 7,5 milliárd forint az építésből, a többi pedig az építőanyag kereskedelemből származik. Idén nem a BOS volt az egyetlen visszatérő partnerük: az Audi, az Axiál, a Rosenberger és a svájci Maxon Motor részéről is új megbízásokat kaptak.

 

Galéria

üzemépítésüzemfejlesztésGazdaságautóiparMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft.Mosonszolnok