2022.06.26, Vasárnap

20%-kal nő az alapfizetés a Mercedes gyárban

mti

2016.12.13. 08:36

Kétéves bérmegállapodást kötött a Mercedes az érdekképviseleti szervezetekkel, a vállalat 2017 áprilisától minden munkavállalójának 10 százalékos, majd egy év múlva, 2018 áprilisától újabb 10 százalékos alapbéremelést biztosít a kecskeméti gyárban.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az elmúlt időszakban számos bérfejlesztésre vonatkozó tárgyalást folytatott a Vasas Szakszervezeti Szövetséggel, valamint a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével.

 

A Mercedes vezetősége ugyan már korábban megegyezett egy többlépcsős, két évre szóló bérfejlesztésről a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével, ennek mértékét azonban a Vasas szakszervezet kevesellte, így a megállapodást nem írta alá, és november végén kétórás , hajnali sztrájkot hirdetett a kecskeméti Mercedes-gyárban. 

A mostani megállapodás után László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke a szervezet honlapján úgy fogalmazott: "a tárgyalások első fordulójában, néhány hónapja még csak 4-5 százalékos bérfejlesztést ajánlott a gyár, azt követően sokáig 7 százalék körüli alapbéremelés körvonalazódott, most viszont aláírták a felek a két évre szóló, évente 10 százalékos bérnövekedésről szóló megállapodást."

KecskemétGazdaságMercedes-Benz Hungária Kftbérmegállapodás

Hirdetés

Hirdetés