2024.07.19, Péntek
Napi 12 ezer autós útját könnyítette meg a Duna Aszfalt és a Hódút Soltvadkertnél
halasinfo.hu

Napi 12 ezer autós útját könnyítette meg a Duna Aszfalt és a Hódút Soltvadkertnél

mti, magyarepitok.hu

2016.10.28. 14:28

Átadták a Bács-Kiskun megyei 53-as és 54-es főút több mint 20 kilométeres, a komplex útfelújítási programban modernizált szakaszait csütörtökön.

Az 53. számú Solt-Tompa másodrendű főút a 34. és az 52. kilométerszelvény közötti szakaszon, míg az 54. számú Kecskemét-Soltvadkert-Sükösd másodrendű főút a 38. és 42. kilométerszelvény között újult meg a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. alkotta konzorcium kivitelezésében.

Sztana Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun megyei igazgatója elmondta: az 53-as és az 54-es főutat érintő felújítás két projekt keretében valósult meg. Az országos Komplex Útfelújítási Program keretében 20 kilométernyi főút rekonstrukcióját oldották meg mintegy 2,9 milliárd forintból. Hogy a felújított útszakasz egybefüggő lehessen, további négy kilométert a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját forrásából finanszírozott.

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője a Soltvadkerten tartott átadó ünnepségen kiemelte: az 53-as és az 54-es főút soltvadkerti találkozásának mintegy öt kilométeres szakaszát naponta 10-12 ezer jármű használja. A terhelés nagy mértékű útállapotromlást okoz, már hat-nyolc éve időszerű volt, hogy ezt orvosolják.

Tájékoztatása szerint a május óta folyó munkák során az érintett útszakaszokon legalább kétrétegű burkolatmegerősítés történt, de a nagyon rossz minőségű utakra három rétegben került új aszfalt. Mindenhol megújult az árok, a padka és a teljes vízelvezető rendszer, minden közlekedési jelzőtábla és szalagkorlát. Pirtó határában két forgalomlassító sziget is épült, mindenhol újrafestették az útburkolati jeleket, és számos változtatható jelzésképű digitális táblát helyeztek ki.

Sztana Zoltán a jelezte, hogy további 35 kilométernyi útszakasz felújításának előkészítése zajlik, minderről a Kecskeméti TV-nek részletesebben is beszámolt.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.GazdaságDuna Aszfalt Kft.SoltvadkertHódút Kft.