2024.03.29, Péntek

Új gyártócsarnokba költözött és jelentősen bővült Kecskeméten a Ritz Kft.

MTI, Ritz

2016.09.10. 07:39

A mintegy másfélmilliárd forint összegű, saját finanszírozású beruházás hivatalos átadását pénteken tartották.

Hirdetés

A Ritz Mérőtranszformátor Kft. kecskeméti története 1996-ban egy bérelt kb. 4000 négyzetméteres csarnokban kezdődött Kadafalván, 20 fővel.  2013-ban eldöntötték: a Ritz csoport állandó telephelyet szeretne építtetni, ezzel is biztosítva a tartós és minőségi váltógyártást Magyarországon. Ekkor vásárolták meg a jelenlegi telephelyet és 2015 májusa és decembere között egy 7200 négyzetméteres gyártócsarnokot, valamint egy 470 négyzetméteres irodaépületet építettek.

 

 

Jubileumi sorozat

A munka már 2016. január folyik az új telephelyen, az avatással azért vártak idáig, mert így egyszerre 3 jubileumot ünnepelhetnek: a cég kecskeméti jelenlétének 20 éves, az osztrák cég alapításának 60., a hamburgi anyavállalat alapításának pedig a 70. évfordulóját.

 

Az 1904-ben Hamburgban alapított cég a vezető gyártók közé tartozik a kis- és középfeszültségű váltók, érintésvédett áram-sínrendszerek és a speciális felhasználású teljesítménytranszformátorok gyártása terén. A mára nemzetközileg tevékeny vállalat hamburgi székhelyével három telephelyet fog össze Németországban, valamint négy továbbit Ausztriában, Magyarországon, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban.

 

 

Kecskeméti tervek

- Az új gyáregységgel legkevesebb 30 százalékos gyártókapacitás növekedésre, és ezzel együtt 1,5-3 millió euró összegű árbevétel-növekedésre számítunk. Terveink között szerepel a dolgozói létszám bővítése is a következő üzleti évben, mintegy harminc emberrel - ismertette Csikó Viktor, a cég műszaki vezetője. 

 

Ingmar Grambow, a Ritz Alapítványi kuratóriumának elnöke a cég telephelyei közül a kecskemétit az egyik legfontosabbnak nevezte. Az itt előállított termékek Izlandtól Tazmániáig a világ minden tájára eljutnak. 

 

dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét város alpolgármestere ugyancsak kifejezte örömét az iránt, hogy a Ritz városunkat választotta.

- Az hogy a több éves bérlés után saját telephely vásárlása mellett döntött a vezetőség, arról árulkodik, hogy nem vizsgázott rosszul Kecskemét – mondta.

Gratulált mindazoknak, akik valamilyen formában részt vettek a munkában és felajánlotta az önkormányzat jövőbeni segítségét is.  

 

A cégnél jelenleg 228-an dolgoznak. A világszinten alkalmazott munkatársak 1/6-a dolgozik a hírös városban.

Galéria

GazdasággazdaságRitz Kft.