2024.04.19, Péntek
Tópark lakás- és irodakomplexum fejlesztése miatt átszervezésbe kezd a Lavinamix Építő Kft.

Tópark lakás- és irodakomplexum fejlesztése miatt átszervezésbe kezd a Lavinamix Építő Kft.

magyarepitok.hu

2016.09.09. 17:23

A Lavinamix Kft. a Tópark ingatlanfejlesztés miatt racionalizálja a tevékenységét, hiszen mint a GVH 2016.szeptember 05-én megjelent felhívása is tartalmazza, az eszközeinek egy részét eladja a Duna-csoport eszközkezelő vállalatainak.

Hirdetés

A hazai mélyépítő ipar egyik jelentős vállalata a Lavinamix Építő Kft. az év elején azért került a gazdasági lapok címoldalára, mert az érdekeltségében álló Útnet Kft, a mintegy 8.000 fő lakó és munkahelyét biztosító Tópark városnegyed fejlesztésébe fogott. 

A vállalat 1995-ben alakult, működése során valamennyi gyorsforgalmi út kivitelezésében érintett volt Magyarországon. 

Már 2008-ban is 8,7  milliárd forintos  árbevételt ért el , majd  2014-es és 2015-ös bevételei rendre meghaladták a bűvös 10 milliárdos nagyságot. Nem is kis mértékben, hiszen 2014-ben 12,3, majd 2015-ben pedig 13,9 milliárd forint bevételt, vagyis kimondható, hogy folyamatos aktív szereplője a hazai gyorsforgalmi és országos közutak kivitelezésének.

Mint a cég ügyvezetőjétől, Bajnok Lajostól megtudtuk a Lavinamix Kft. a Tópark ingatlanfejlesztés miatt racionalizálja a tevékenységét, hiszen mint a GVH 2016.szeptember 05-én megjelent felhívása is tartalmazza, az eszközeinek egy részét eladja a Duna-csoport eszközkezelő vállalatainak.

A hazai gép-bérleti piacon más hazai mélyépítő gépek üzemeltetésével foglalkozó társaságok is visszavonulót fújtak, mivel a kisebb-nagyobb szünetek ellenére folyamatosnak mondható mélyépítési munkák miatt a nagyvállalatok inkább saját gépparkot alakítanak ki és kerülik az esetenként borsos teljesítménydíjú gépek igénybevételét.

Bajnok Lajos a Lavinamix Kft ügyvezetője elmondta, hogy az útépítő eszközeik értékesítésével kívánnak a cégcsoport számára, az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztéséhez, a Tópark lakás- és irodakomplexum beruházásához  saját forrásból tőkét biztosítani, így az ügyletet a szabályoknak megfelelően a Gazdasági és Versenyhivatal közreműködésével bonyolítják. Bajnok Lajos a Magyarepitok.hu kérdésére válaszolva cáfolta, hogy azzal, hogy a Duna-csoport eszközkezelői a Vakond Via Kft. Hódút Freeway Kft. HÓDASZFALT Zrt. megvásárolja a Lavinamix Kft föld-munkagépeit,  a Duna-csoport tulajdonrészt szerezne a Lavinamix Kft-ben. Mint elmondta a Lavinamix Kft. továbbra is  változatlan tulajdonosi struktúrában működik tovább .