2020.12.02, Szerda

Drasztikusan csökkenhet az éttermi áfa két év alatt

2016.04.14. 07:49

Jövőre 27 százalékról 18 százalékra, 2018-ban pedig 5 százalékra mérséklődhet az éttermi szolgáltatások áfája – közölte a gazdasági miniszter.

Varga Mihály a jövő évi költségvetés kapcsán beszélt arról, hogy csökken a sertéshús mellett a tej, a tojás és a baromfi áfája 5 százalékra, de mérséklődik az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adója is. Utóbbi 2017-ben 27 százalékról 18 százalékra mérséklődik, és 2018-ban tovább csökkenhet 5 százalékra.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége üdvözli az éttermi szolgáltatások általános forgalmi adójának mérséklésére irányuló kormányzati elképzelést. Az intézkedés javítja az alacsony jövedelmezőségű vállalatok versenyképességét, segít a munkaerő megtartásában, mivel több pénz marad a magasabb munkabérekre – reagált Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke a hírre. Kiemelte: az intézkedés nyomán az éttermi fogyasztói árak is csökkenhetnek.

Az áfacsökkentés a minőség javítását is előmozdítja, mert a vállalkozásoknál maradó pénzből lehet az éttermek felújítására is költeni – tette hozzá az elnök.

mti

Galéria

Ajánljuk még