Öt év után ismét a kecskeméti Grande borestek sorozat vendége volt pénteken Gere Attila villányi borász, akitől ez alkalommal nem csak a borairól, hanem a borászatának a történetéről is hallhattak a a vendégek.
Lassan harmicadik alkalommal került megrendezésre pénteken este a kecskeméti Grande borest a Hotel Három Gúnár étteremben. Bár még ma is sokan tartózkodnak a prémium boresttől, így is közel 50-en gondolták azt, hogy egy híres borász hiteles bemutatásával a konyha fantasztikus alkotásaival nem sok 13000 forint fejenként a hatfogásos vacsoraparádéért.
Gere Attillával úgy tűnik, hogy elkezdődött a Grande borestek új és új borászok bemutatása mellett a hazai bortermelő nagyságok újbóli bemutatása. Hiszen Gere Attila öt éve már tartott egy emlékezetes borestet Kecskeméten, viszont az elmúlt öt év - mint mindannyiunk életében - a villányi pincészetben is sok változást és persze sok-sok finom új bort teremtett.
Erdész-borász!
Sokak számára volt újdonság, hogy Gere Attila a rendszerváltás előtti években erdészként tette a dolgát, a kor lehetőségeinek megfelelően egy termelő szövetkezetben, majd a rendszerváltáskor ő is átértékelte az életét másokhoz hasonlóan és már a nyolcvanas évek végén egy egyhektáros villányi birtokon ismerkedett a szőlészettel és a borkészítéssel.
A Gere Pincészet a mellett, hogy 66-67 hektáros saját ültetvényéről és megbízható termelőktől származó szőlővel a hazai piac egyik meghatározó borászatává nőtte ki magát a villányi borturiumusban is jelentős szerepet vállal. Mint pénteken elmondta Villányban már a nyolcvanas években is egyfajta borturizmus működött és arra építve mára egy 55 szobás hotellel ők is színesíteni képesek a villányi borturiumusta.Természetsen Attila jó kereskedőhöz méltóan est minden vendégét egyben meg is invitálta Villányba, ahol mint elmondta a Hotel önfentartásra van tervezve, ahol a boraik megismertetése a fő cél!
És így is volt ez jól, hiszen a felelős gazdálkodás és marketing nélkül nincs remek borászat sem, hiszen a Hovány Márton és Csizmadia László által életre hívott Grande borestek is egy összetett üzleti szempontok alapján működő kezdeményezés. A Grande borestek segítségével az autókereskedelemmel foglalkozó Hovány Márton neve egy prémium környezetben jelenik meg, a Hotel Három Gúnár **** a kialakításához illő prémium környezetben jelenhet meg a térség borkedvelői számára. Nem mellesleg a résztvevő vendégeknek pedig minden este életreszóló jó emléket is teremt.
Bár sokan és sokszor próbálkoztak már Kecskeméten hasonló borest megszervezésével, mára elmondható, hogy a "Grande borest"-sorozat a térség egyetlen stabilan és a kezdetek óta változatlanul magas minőségű boros rendezvénye, ahol a vendégek jól szórakozhatnak miközben az ország legjobb borászainak a sikereivel és sikertelenségeivel is megismerkedhetnek, ezzel bővítve a térségben élők borismeretét.
Az idén jubiláló Leier Hungária Kft. történetét egy olyan vállalkozó indította el, aki számára minden munkanap szabadsággal ér fel, és akinek legfőbb filozófiája, hogy szívesen tedd, bármit is csinálsz. Michael Leiert a mai napig elképesztő energia és lendület jellemzi, és arra a legbüszkébb, hogy ezt a lelkesedést sikerült átadnia az unokáinak és a cégcsoport munkatársainak. A példaértékű Leier-történet négy kulcsszereplőjével beszélgettünk.
A MEVA könnyű rendszereivel akár 5 cm-es raszterben is telepíthetők 60 x 60 cm-es pillérek.