2024.04.25, Csütörtök
Grande Duett párharc zajlott a Három Gúnárban
www.retiphotography.hu

Grande Duett párharc zajlott a Három Gúnárban

Bácsmegye.hu

2017.06.13. 22:04

A villányi vagy a badacsonyi borok a jobbak? Eldöntetlen maradt a kérdés a legutóbb megrendezett Granda Duett boresten a Három Gúnár teraszán, ahol a "szurkolók" ez esetben is remekül szórakozhattak, miközben a villányi Günzer és a badacsonyi Laposa borokat ismerhették meg.

Hirdetés

Már-már megszokottnak mondható, hogy ha beköszönt a nyár Kecskeméten, akkor a Három Gúnár étterem terasza hangulatos boresteknek is a házigazdájává válik, ahol az igényes vendégsereg biztosan számíthat válogatott italokra és különleges ételekre. A Grande borestek különlegessége továbbá, hogy a szervezők minden esetben képesek megújulni valamilyen módon. 

Június első péntekén egy igazán meleg este várta a Grande borestre érkezőket, akik ezúttal nem egy, hanem mindjárt két remek borászat boraival is megismerkedhettek az este során. Persze még igazán ezekben a napokban bontakozik ki a grillestek sokasága, így Kecskemét egyik legjobb étterme is egyelőre még al'a cart jellegű, hét fogást számláló vacsorával kedveskedett a vendégeinek, miközben az elmúlt években már sokszor bebizonyították szakácsai, hogy a barbecue-nak is igazi mesterei, amiről biztosan még benyomást szerezhet Kecskemét népe!!!

Az est borpárharcát a szerző szubjektív véleménye alapján ez esetben bizony a festői környezetben lévő badacsonyi Laposa Birtok nyerte. Egyrészt, mert ezen a fontos eseményen többek között (!) Günzer Zoltán a híres villányi borász sajnos nem tudott részt venni, így őt a Bortársaság képviselője Dora Tóth Imre helyettesítette remekül. Másrészt viszont Laposa Bence varázslatos személyisége igazán meghatározó volt a remek borai mellett, amiről a borest vendégei maguk is benyomást szerezhettek. 

(Felkérjük kedves olvasóinkat, hogy ne higgyék el azokat a pletykákat a borest kapcsán, hogy a kritikus, a tényleg remek Laposa borok kóstolgatását követően már nem volt képes teljes mértékben koncentrálni a Günzer Pincészet boraira, mert ez merő valótlanság :)

Az igazsághoz sokkal közelebb áll talán az a megállapítás, miszerint minden borvacsora annyit ér, mint amennyit a vacsoravendégek később elmondanak róla. Így a kecskeméti kávéházak "véleménye" alapján a Grande Duett borvacsora ez alkalommal is egy pompás kikapcsolódás volt, ahol okos borszakértők méltatták boraikat, és remek szakácsok Végh Norbert, Varga Pál és Szabó Norbert vezetésével ez alkalommal is fenségeset alkottak.

Szerencsére a híres Grande borestek szervezői várhatóan legközelebb is meglepetéssel fognak előállni, így bízhatunk abban, hogy a gasztronómiai utazások kedvelői a legközelebbi alkalommal is nyertesként térhetnek meg otthonaikba egy hangulatos este végén...

A fényképeket Réti Attilának a www.retiphotography.hu fényképészének köszönjük!

 

Galéria

Ajánló