2024.03.29, Péntek

Tázlár, a bringás - virágos falu

turista-szalami.blog.hu

2017.05.09. 08:48

Ha kiírnának egy versenyt az Alföld legszínesebb faluja címért, Tázlár biztos az esélyesek között lenne és a huszonkét színes bicikli-virágosláda még nem is minden.

Hirdetés

Tázlár Bács-Kiskun megyében található, a Szegedet Soltvadkerttel összekötő 54-es számú úton, a falut 1712 ember lakja.

 

Noha a Wikipédia szerint országosan ismert a helyi citerazenekar és a Rozmaring asszonykórus, mégis a színes bringák miatt érdekes a falu. Áthaladva ugyanis Tázláron megakadt az ember szeme a bicikliken.

Talán van egy helyi bringaműhely, vagy legalább egy Tázlárról elszármazott "híres bringás" a sztori mögött, de ahogy a helyiek elmesélték, kiderült: nincs szó ilyesmiről. 

A falu "elbringásítása" a polgármester feleségének az ötlete volt, aki szerette volna valahogy aktivizálni-összekovácsolni a közösséget és egyben feldobni a falu utcáit.

Mivel központi büdzsé nem volt rá, mindenki hozott, amit tudott: régi bringát, festéket vagy épp virágot. A "projekt" egyébként téliesített: októberben árvácskára cserélik a muskátlikat. 

A falu érezhetően magáénak érzi a színes arculatot: egy bringát sem kellett még pótolni mondjuk lopás miatt. Ráadásul a részletekre is ügyelnek: a játszótérre például gyerekbringák kerültek. 

Aki pedig azt hiszi, a tázláriak képzelőereje megállt a bringáknál, az nagyon téved. Autógumikból például  dizájnos "kávéscsészéket" készítettek az út mellé.

Ezek után pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a helyi kocsmáros is kreatív módon invitálja a vendéget:)

 

Galéria

GasztrotourTázlárbicikli-virágosláda

Ajánló