A rendezvény célja a magyar alapanyagból készült termékek megmérettetése.
Az agrártárca, a NAK Bács-Kiskun megyei szervezete, a megyei önkormányzat és a soltvadkerti önkormányzat támogatásával rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt.
Nevezni 2017. március 24-ig lehet, a verseny időpontja március 31., a megmérettetés Soltvadkerten lesz a Városi Mûvelõdési Házban. A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor Földmûvelésügyi Miniszter.
A „Legjobb gyógynövény szörp”, a „Legjobb gyümölcsszörp”, a „2017-es Év Szörpje” és a „Bács-Kiskun Megye Szörpje” valamint két különdíj megválasztására kerül sor.
A Bíráló Bizottság feladata a Nemzeti Szörp Versenyre benevezett szörpök kategóriánkénti érzékszervi minősítése.
A Bíráló Bizottság megfelelő kóstolási és bírálati gyakorlattal rendelkező szakemberből áll fel. A felkért tagok 3-5 fős csoportokban a versenykiírásban megjelölt kategóriákban bírálnak.
A versenykiírás szerint fajtánként 3 palack (min. 3×0,5 l) mintát kell benyújtania a versenyre nevezőnek, melyből 1 palack az érzékszervi minősítéshez szükséges, 1 palack ellenminta, melyet a szervezők 3 hónapig őriznek meg.
Eredményhirdetére 2017. április 8-án a II. Vadkerti Gasztro Nap és Koccintás rendezvény keretében kerül majd sor.
Nyolc éve dolgozik a KÉSZ Építő Zrt. legnagyobb projektjein a Székelyföldről származó Dombi László belsőépítészeti projektvezető. Munkája bár ritkán kerül reflektorfénybe, egy egész beruházás minőségét és megítélését határozhatja meg. Az áprilisi Hónap Mérnökével izgalmas életútjáról és változatos feladatairól is beszélgetünk.
Döntöttek az egri elkerülő keleti útvonaláról