Új jelölés segít eligazodni a boltban kapható burgonyák között, ami a piaci árusokra is vonatkozik.
Szeptember elseje óta mind a csomagoltan, mind az ömlesztve árult étkezési burgonyáknál kötelező alkalmazni az új jelölési előírásokat. A jövőben többek között nem csak a fajtáról és a származási országról, hanem a jellemző főzési típusról is tájékozódhatunk.
Kötelező feltüntetni az „étkezési burgonya” vagy „újburgonya” megnevezést is és csomagolt termék esetén a csomagoló és a forgalmazó nevét, címét, a csomagolás időpontját, valamint a gumók minimum méretét.
A főzési típust – az adott fajtának megfelelően– három kategóriába sorolják: „A – saláta (nem szétfővő)”, „B – főzni való (kissé szétfővő)” és „C – sütni való (szétfővő)”. Az új, egységes jelölés jelentős segítséget nyújt a vásárlók számára, hogy az igényeiknek leginkább megfelelő terméket választhassák.
Az információkat a csomagoláson, vagy egy ahhoz rögzített címkén kell feltüntetni. Ömlesztve árult burgonya esetén a termék mellett kell jól olvashatóan kihelyezni, tehát az előírás a piacok árusaira is vonatkozik.
A Budapesti Gazdasági Egyetem Könyvtára és Hallgatói Központja kiemelkedő szakmai elismerésben részesült. Öt dicséretet is kiosztottak a pályázaton, többek között a Kelenföldi Alállomás homlokzatának felújításáért.
Vecsésen dolgozott a hazai útépítő, a projektben a KM Építő Kft. is részt vett.