Nehéz eldönteni, hogy pénteken este a a címben említett élet eszenciáját a borok, vagy a Három Gúnár étterem ételvarázslatai adták meg inkább, de lényegét tenintve talán mindegy is
„Az elmúlt hat évben amióta a Haraszthy Pincészetnél dolgozom, ennyire jó bor válogatással még nem szerepeltünk sehol.” - jelentette ki pénteken N A G Y M I H Á LY - A HARASZTHY PINCÉSZET SOMMELIER-JE azon a borvacsorán, amit az időjárásnak köszönhetően, vélhetően az idén utolsó alkalommal, de még a Három Gúnár étterem kertjében rendezhettek a szervezők.
Az elszánt szervezők, hiszen az est mecénásai ez alkalommal is a Hotel Három -Gúnár és a Mercedes-Benz Hovány volt.
Belátom, utólag bizonyosan bosszantó lehet olvasni egy több előétellel és grill különlegességekkel, közben csábítóan finom borokkal színesített borestről. Hiszen a "szerző" ez alkalommal is, a hiteles személyes benyomások érdekében tüzetesen az elejétől a végéig figyelemmel követte péládul a "Libamáj torchon szilvával, pisztáciával" vagy a "Narancsos sárgarépa velouté friss morzsában sült garnélával, lazaccal"- alkotásokat, amiet talán csak a nagy Gusto fokmérőjével lehetne értékelni...
A "vendégsereg" ez alaklommal is városunk, térségünk teljesen hétköznapi polgáriból tevődött össze, akik egy este erejéig talán ki akartak szálni a világ villamosából és egy az esti fényeiben még hangulatosabb kertben nagyon finom ételekkel és italokkal kényeztették magukat.
Ezek a borestek, amelyekről szerkesztőségünk időnként beszámol, minden alkalommal hozzák azt a magas szintű, de mégis emberi eleganciát, mérsékletességet, kellemet és harmóniát, ami hétköznapinak egyáltalán nem mondható, de mégsem csap át a puccos és elviselhetetlen szintű ünnepségek színtjére.
A vendégeknek nem kell kényszeredetten kinyalni magukat, de mégis tudja mindenki, hogy ha egy szép estre készül, annak bizony része egy kényelmesen elegáns öltözet, függetlenül attól, hogy a meghívóban nem szerepel kötelező dresszkód.
Ezúttal mondunk mi is köszönetet Nagy Mihánynak, az etyeki Haraszty pincészet somelier-jének, a Három Gúnár étterem szakácsainak és nem utolsó sorban az est zenei hangulatáért felelősséget vállaló - néha vendég-segítséget is elviselő - Berkes zsolt tánczenésznek.
Hazánk egyik legszebb iskolaépületét 1932-ben avatták fel, a közelgő 100. évfordulóig pedig elvégzik a főépület külsejének rekonstrukcióját. A szakemberek hat ütemben, összesen mintegy 15743 négyzetméternyi felületet tisztítanak meg, javítanak ki és festenek le a műemléki védelem alatt álló intézményen.
Lendület, megújulás és a korábbi értékek megőrzése vezérelte a SZABADICS Group új arculatát.