2024.03.19, Kedd
Fuss velünk te is 1848 métert a Kutyakaparó Futófesztiválon!
Fotó: Kutyakaparó Futófesztivál Facebook

Fuss velünk te is 1848 métert a Kutyakaparó Futófesztiválon!

2017.02.24. 10:16

Kocsér község lakossága, önkormányzata és ifjúsága igyekszik méltón módon ápolni nemzeti hagyományaikat és helyi értékeiket. Ennek érdekében immár harmadik alkalommal rendezi meg a község Önkormányzata a Kutyakaparó Futófesztivált.

Hirdetés

2017.március 15-én, szerdán 14 órakor kezdetét veszi Kocséron a III. Kutyakaparó Fesztivál. A rendezvényt és a március 15-ei napot erős szálak fűzik össze, hiszen korábban Petőfi Sándor már egy versében is tett említést a Kutyakaparó csárdáról és Kocsér községről. A Kutyakaparó Futófesztiválra bárki nevezhet, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

A fesztivál célja a nemzeti hagyományaink ápolása, a térségi kapcsolat erősítése, valamint az egészséges életmód népszerűsítése.

A táv a Kutyakaparó csárda és a kocséri sportcsarnok között fekszik. Hűen a hagyományokhoz és a történelemhez, maga a táv is 1848 méter (váltófutással, 3 fős csapattal) vagy 5 544 méter (egyénileg /3x1848 m). Az igazi hősök azonban akár 10 000 méteres távot is megtehetnek!

A futófesztivál első évében csak a helyi iskola tanulói futottak, tavaly azonban már csatlakoztak Kocsér település felnőtt és idősebb lakói is. A helyi önkormányzat a térség országgyűlési képviselőjének, Földi Lászlónak a fővédnöksége alatt és támogatásával sikeresen kiterjesztette és nyílt futófesztivállá alakította a Kutyakaparó Futófesztivált.

A futás során időmérésre ugyan sor kerül, de nincs verseny, valamint helyezéseket sem hirdetnek. A résztvevők csupán csak a futás öröméért vesznek részt az eseményen. Kocséron az általános iskola hallgatóiból egy tüzér csapat is részt vesz az eseményen, akik a hagyományokat ápolva egy saját ágyút is hoznak majd magukkal, ezáltal a Kutyakaparó csárdától március 15-én ágyúlövésre rajtolhat majd el a mezőny.

A nevezés határideje március 6.

Nevezni a [email protected] címen lehet a következő adatokkal: név, életkor, táv, pólóméret.

A Kutyakaparó Fesztiválnak nevezési díja nincs, annak ellenére, sem hogy minden résztvevő kap majd egy pólót valamint egy kerámiaérmét.

A szervezők tavaly több olyan visszajelzést kaptak az emberektől, hogy ha tudtak volna róla, jöttek volna… Most már mindenkinek lesz rá lehetősége, hogy megmérettesse magát. Idén többen jelentkeztek például Szolnokról, és Kecskemétről is.  A szervezők 200 nevezést tudnak az idén fogadni, és a jelentkezők száma már február 24-én meghaladta a százat! Érdemes sietnie annak, aki részese akar lenni a futófesztiválnak!

Sűrű versenynaptára ellenére az olimpiai ezüstérmes ceglédi cselgáncsozó, Ungvári Miklós is résztvevője lesz a III. Kutyakaparó Fesztiválnak.

A futást követően mindenkit szeretettel várnak egy tál paprikás krumplira a kocséri sportcsarnoknál!

Akár a határon túlról is szívesen várják a futni vágyókat! Érdemes figyelemmel kísérni a Kutyakaparó Fesztivál Facebook oldalát is, hiszen a felajánlásoknak köszönhetően ajándéktárgyak kisorsolására is sor kerül!

Életmódfutásmárcius 15hagyományőrzés2017Kutyakaparó FutófesztiválKocséregészséges életmód

Ajánló