2024.07.16, Kedd

Árvízhelyzet Lakiteleknél

2016.03.03. 14:41

Nem lesz nagy árvíz Lakiteleknél, de továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség van. Tőserdőnél a víz elérte a csónakkölcsönzőt, néhányan már a hídról horgásznak.

A Tisza árhulláma 664 centiméternél tetőzött Tiszafürednél, folytatódik a lassú vízszintemelkedés. A védelemvezető naponta két alkalommal, hat és 18 órakor ellenőrzi a védvonalat, és megnézi a vízmércéket. Több mint egy hete folyamatosan jön be a Tiszából a víz a hullámtérbe. A Szikrai Holt-Tiszát már feltöltötte, és a mélyebb területeket is elárasztotta. A Tiszaugi hídnál, a 44-es főút lejárójánál is lehet látni, hogy kilépett a medréből a folyó. Tőserdőnél pedig, a híd egy részén már átcsapott a víz, és a csónakkölcsönző faházat is elérte. Néhány horgász még kihasználta a hídnál a lehetőséget és bedobták a vízbe a horgot és a csalit, abban reménykedve, hogy hal akad rá.Országszerte csaknem 1300 kilométeren van árvízi készültség. Nagyrészt elsőfokú, néhány kisebb szakaszon másodfokú a készültség.
Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője elmondta: az árhullámok levonulóban vannak. A jelzések szerint a vízgyűjtő területeken nem várható jelentős csapadék. A nagy folyókon, a Dunán és a Tiszán nem várnak jelentős szintemelkedést.

forrás: lcafe.hu, mti

Galéria

EgyébLakitelekárvíztiszatőserdő