2023.10.02, Hétfő

Bács megye naperőmű nagyhatalom - lehetne

2016.06.07. 09:38

Hirdetés

De nem az, pedig Bács-Kiskun az ország legnaposabb megyéi közé tartozik. A pécsi önkormányzat ezzel szemben a napokban jelentette be, hogy újabb naperőművet kívánnak építeni. A fejlesztés célja az önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó energetikai igények megújuló energiával való ellátása az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállás szellemében. Ahogy azt a 21. században kell.

Pécs városa ebben az uniós ciklusban kétmilliárd forintot különített el megújulóenergia-termelésre. A nemrég átadott tüskésréti napelempark tizenegy önkormányzati intézményt lát el a napenergia által termelt villamos energiával. A pécsi önkormányzat újabb naperőművet kíván építeni – értesült a pecsma.hu.

Az újabb projekt keretében a város három, egyenként 499 kWp teljesítményű kiserőművet építene meg 10 hektáron a TOP nyújtotta forrás felhasználásával 200 millió forintból. Egy kiserőmű 1500-2000 darab panelből épül majd fel.

A napelemeket 35-45 fokos, déli dőlésszöggel helyezik el. A három erőmű összesen 800 család éves villamosenergia-igényének megfelelő villamos áramot termel, amit az önkormányzat közcélra fog felhasználni.

A fejlesztés célja az önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó energetikai igények megújuló energiával való ellátása.

forrás: pecsma.hu, magyarepitok.hu

Galéria

Egyébnaperőműmegújuló energiaPécs