2023.09.24, Vasárnap

Műfordítói és országismereti táborokat szerveznek Lakiteleken

2016.06.13. 11:40

Hirdetés

Műfordítói és országismereti táborokat szervez a Lakiteleki Népfőiskola, a Tolsztoj Társaság, valamint a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány szeptemberben - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. 

A belarusz-magyar és a kazah-magyar országismereti, valamint a mongol-magyar és az orosz-magyar műfordítói táborok keretében az adott ország nyelvét jól ismerő magyar egyetemisták és külföldi diákok közösen fejleszthetik tovább nyelvtudásukat és szerezhetnek újabb ismereteket - mondta a Lakiteleki Népfőiskola alapítója. 
Hozzátette, hogy a szeptember 4. és 11. között zajló táborok résztvevői neves szakemberek irányításával ismerkedhetnek meg a műfordítás mesterségével, szakmai fogásaival, az adott ország kultúrájával és nyelvével. 
Az országismereti táborokba egy legalább háromezer karakterből álló Mit tudok Belaruszról? vagy Mit tudok Kazahsztánról? című esszével, valamint a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról letölthető jelentkezési lappal lehet nevezni. A fordítótáborokba egy legalább nyolcezer karakterből álló mongolról vagy oroszról magyarra fordított szépirodalmi szöveggel vagy a mongol műveltséghez kapcsolódó tanulmánnyal, esszével és a nevezési lappal jelentkezhetnek az érdeklődők.
A képzés térítésmentes, a nyertes pályázók számára a szervezők a tábor teljes idejére szállást és étkezést biztosítanak.

A 2016. szeptember 4-11. között, illetve augusztus 28-szeptember 4. között megrendezendő táborokról bővebb információ a nepfoiskola.lakitelek.hu honlapon vagy a [email protected], illetve a [email protected] emailcímen kapható.

mti

Galéria

EgyébLakiteleklezsáktáborországismeretműfordító