2024.04.20, Szombat

Kábítószer-kereskedő bandát számoltak fel

2016.05.05. 12:48

Hirdetés

Kokainnal, amfetaminnal és ecstasy tablettákkal kereskedett a négy gyanúsított. Egyikőjük Kecskeméten is „terített”, ahol még egy marihuána ültetvényt is találtak.

A rendőrség mai közleménye szerint már több mint egy éve dolgoztak egy kábítószer-kereskedő hálózat felszámolásán.

A Hajdú-Bihar megyei nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozóival, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásaival közösen még 2015. december 9-én, Budapesten és Kecskeméten egyszerre több helyszínen tartottak akciót kábítószer-kereskedők és fogyasztók elfogása érdekében.

Az összehangolt akcióra azért volt szükség, mert a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóinak olyan információ jutott a tudomására, hogy egy budapesti nő rendszeresen értékesít kábítószert budapesti, berettyóújfalui és kecskeméti lakosoknak. A budapesti nőt és két másik, szintén drogdíler társát még tavaly elfogták

A bűncselekménnyel kapcsolatban Kecskeméten is letartóztattak három férfit és egy nőt, akik rendszeres vásárlóik voltak. Nekik még egy marihuána ültetvényük is volt Kecskeméten, ahol 53 tő kendert foglaltak le a rendőrök. Ellenük kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a gyanúsítottak az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek.

A történetből ekkor még hiányzott egy fontos láncszem, azaz hogy a tavaly elfogott három kereskedő kitől szerezte be az anyagot. Végül sikerült az illetőt beazonosítani és 2016. április 27-én őt is elfogták a rendőrök Budapesten. A gyanú szerint a 29 éves férfi a lakásán állította elő az amfetamint külföldről származó összetevőkből.

A négy kábítószer-kereskedő ellen – igazságügyi szakértők bevonásával – bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

forrás: police.hu

Galéria

Egyébrendőrségkábítószerdrogkereskedőbűnbanda