2023.03.22, Szerda

Nézze meg Soltvadkerten, hogyan edzenek a Rióba induló birkózóink

2016.05.27. 11:12

Az Olimpiára készülő kötöttfogású birkózó válogatott Soltvadkerten kezdi meg egyhetes edzőtáborát május 30-án, hétfőn. Az edzések nyilvánosak, szabadon látogathatók a Városi Sportcsarnokban.

Soltvadkerten edzőtáborozik a magyar kötöttfogású birkózó válogatott május 30-tól, egy héten keresztül. Az olimpiai felkészülés véghajrájában nyilvános edzéseket tartanak, vagyis bárki ellátogathat a Városi Sportcsarnokba, és megnézheti, hogyan készülnek a kötöttfogású kvalifikáltjaink.

Lőrincz Viktor (85 kg) még tavaly szeptemberben Las Vegasban, az olimpiai kvalifikációs birkózó világbajnokságon szerezte meg kvótáját az első ötbe kerüléssel. Testvére, Lőrincz Tamás (66 kg) és Varga Ádám (98 kg) a szerbiai Zrenjanin-ban áprilisban lezajlott európai birkózó kvalifikációs viadalon, míg Bácsi Péter (75 kg) Mongóliában, az ulanbator-i kvalifikációs világbajnokságon harcolta ki részvételét Rióban.

A képen balró jobbra: Lőrincz Tamás, Bácsi Péter, Lőrincz Viktor, Varga Ádám

A Soltvadkerti Birkózó Szakosztály örömmel és izgatottan készül a hazai birkózás színe-java fogadására. A helyszínnel semmiképpen sem kell szégyenkezniük, hiszen 2014-ben pályázati forrásoknak, támogatóknak és önkénteseknek köszönhetően megújult a vadkerti birkózócsarnok.

- Elmondhatjuk, hogy európai színvonalú körülményeket tudunk biztosítani a sportolóknak – tájékoztatta lapunkat Lakatos Attila, a Soltvadkerti Birkózó Szakosztály elnöke.

- A birkózó teremben új burkolatok, zuhanyzók, WC-k, öltözők és szertár várja nem csak a válogatott tagjait, hanem minden nálunk sportoló gyereket és felnőttet. Az alsó szinten pedig sókamra, gőzfürdő, szauna, merülő medence, pihenőszoba, Kneipp-taposó és konditerem gondoskodik a kikapcsolódásról – mutatta be az elnök az edzőtábor helyszínét.

A nyilvános edzések délelőttönként 10.00-11.30 között zajlanak, délután 16.30-18.30 között. Kedden és csütörtökön csak délelőtt van edzés.

Az edzéseken a válogatott közösen melegít be a helyi birkózó szakosztály felnőtt és gyermek sportolóival. Az érdeklődők rajtuk kívül még találkozhatnak „régi nagy öregekkel”, így például ott lesz Sike András, aki 1988-ban Szöulban nyert olimpiai érmet, vagy Repka Attila, aki 1992-ben a barcelonai olimpiáról hozta el az aranyérmet.

- A nyilvános edzésekkel és közönségtalálkozókkal nem titkolt célunk, hogy az ide látogató gyerekekkel megismertessük és megszerettessük ezt a sportágat, és méltó megyei utánpótlást neveljünk az elkövetkezendő évekre – árulta el Lakatos Attila.

bacsmegye..hu

Galéria

EgyébSoltvadkertbirkózásedzőtáborlakatos attilarioolimpia