2024.03.28, Csütörtök
Négy út felújítása ért véget Bácsbokodon
Fotók: Kelemen Áron/Bácskai Napló - Baja híroldala

Négy út felújítása ért véget Bácsbokodon

baja.hu

2022.07.20. 09:00

Megújult a Baját Bácsbokoddal összekötő útszakasz is a Soltút Kft. munkájával.

Hirdetés

A Bács-Kiskun megyei Bácsbokodon több fejlesztés is lezárult az elmúlt időszakban. A megvalósítások közül három a Magyar Falu Program, egy pedig a Falusi Útalap program keretében készülhetett el – ismertette Baja város honlapja.

Előbb az Árpád utcában, majd a Petőfi és Jókai utca kereszteződésénél, végül a Hunyadi János utcai kerékpárútnál vágták át a nemzeti színű szalagot július 7-én – utóbbi esetében ki is próbálták a felújított útszakaszt. Utolsó állomásként az 5501. jelű közút Baját Bácsbokoddal összekötő teljes szakasz, vagyis 1,7 kilométer átadása következett. A kivitelezési munkálatokat a Soltút Kft. végezte el a Magyar Közút Zrt. megbízásából.

Fotók: Kelemen Áron/Bácskai Napló - Baja híroldala

A vízelvezető rendszer is megújult

A helyszínen Zsigó Róbert, Baja és környéke országgyűlési képviselője kiemelte: Bácsbokod a Magyar Falu Program keretében mindeddig 220 millió forint értékben nyert pályázatokat. „Bokodon mindig vannak olyan tervek, amelyeket érdemes támogatni, amivel előre tud haladni a település: megújult a bölcsőde, az iskola, az üzemi konyha, az óvoda, a művelődési ház és még hosszan sorolhatnánk.” Hozzátette: nemcsak a Magyar Falu Program, hanem a Falusi Útalap is jelentős anyagi segítséget nyújtott, így megújult a Baját Bácsbokoddal összekötő útszakasz, amelyet remélhetőleg biztonságosan használnak majd a közlekedők.

Sztana Zoltán a Magyar Közút Zrt. képviseletében ismertette: a műszaki terveket saját csapatuk készítette, a kivitelezéssel a Soltút Kft.-t bízták meg, a munkálatokat idén tavasszal végezték el.

562 négyzetméteren teljes pályaszerkezet csere történt meg, két új aszfaltréteggel, megújítva a vízelvezető rendszert is, valamint új táblákat és oszlopokat helyeztek ki, megújítva a felfestéseket is.

A műszaki átadás megtörtént, az útszakasz négy évig garancia alatt van. Sebességkorlátozást nem terveznek, inkább arra kérik a közlekedőket: tartsák be a jelenlegi vonatkozó szabályokat.

A felújítási munkálatokat hosszú évek óta tervezik, de továbbiak is készülőben vannak – tájékoztatott Kovács László, Bácsbokod polgármestere. „Már van sikeresen elbírált pályázatunk: a Szent István utca felújítására 45 millió forint támogatást nyertünk, a munkálatok ősszel kezdődnek. Jelenleg a köztemetőben zajlik a munka, és több folyamatban lévő pályázat elbírálására is várunk” – ismertette a település első embere.

EgyébkerékpárútMagyar Közút Nonprofit Zrt.BácsbokodútfelújításSoltút Kft.