2024.04.23, Kedd

Iparbiztonság/ADR vetélkedőn Bács megye legjobbjai

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.06.07. 15:25

Balatonföldváron, június 4-5. között a Hotel Jogarban vehették át nívós díjaikat azok a katasztrófavédelmi ellenőrök, akik a májusi II. Országos ADR-szakmai vetélkedőn a legjobbnak bizonyultak.

Hirdetés

Az országos megmérettetésre második alkalommal került sor Szegeden. A vetélkedő célja, hogy a katasztrófavédelmi szervek állományában szolgálatot teljesítő ADR-ellenőrök elmélyítsék szakmai tudásukat és felkészültségüket.

A szakmai versenyt a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettesi szervezete szervezte meg. Az országos szakmai versenyre érkező kétfős csapatok az elmúlt években szervezett központi képzéseken és a gyakorlatban megszerzett tudásuk alapján készülhettek fel a háromnapos megmérettetésre.

A résztvevőknek az első napon elméleti tudásukról kellett számot adniuk: meghatározott idő alatt egy harmincöt kérdést tartalmazó tesztet kellett kitölteniük, illetve egy esettanulmányt kidolgozniuk. A feladatok sikeres megoldásának előfeltétele a jogszabályok alapos ismerete volt. 

Szakismeretével ismételten a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó Almási Csaba tű. százados emelkedett ki, aki az elméleti feladatok különdíjasa lett, megvédve egyéni országos bajnoki címét!

A másik két nap során a versenyzők három gyakorlati feladaton keresztül mérhették össze tudásukat. Az egyik során azt mutatták be, hogyan kell szabályosan kiállítani a közúti forgalomból azt a járművet, amelyet ellenőrizni akarnak.

A második gyakorlati feladat egy tartányos jármű rakományának vizsgálatából állt, ahol a versenyzők megmutathatták szakmai rátermettségüket, elméleti tudásuk gyakorlatban történő alkalmazását, mindezt hatékony csapatmunka keretében. A járművön több szabálytalanságot kellett feltárniuk a versenyzőknek.

A harmadik gyakorlati feladat a kényszerítő eszközök szabályos használatára irányult. A feltételezett eset során egy illegális, veszélyes árut szállító, jelöletlen személygépjármű esetében kellett eljárniuk.

Az összesített pontszámok alapján a Bács-Kiskun megyei csapat második helyezést ért el.

A csapat tagjai:

Almási Csaba tű. százados – Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mogyorósi Bence tű. hadnagy – Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség

A díjakat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részéről Dr. Mógor Judit tű. dandártábornok, hatósági főigazgató-helyettes és Kozma Sándor tű. ezredes, a veszélyes szállítmányok főosztályának vezetője adta át.

EgyébBács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságIparbiztonság/ADR vetélkedő

Ajánló