2022.06.28, Kedd
Mintegy 450 millió forintból megújul a nagykőrösi szakkórház
Képek: nkkorhaz.adatpark.hu

Mintegy 450 millió forintból megújul a nagykőrösi szakkórház

mti, magyarepitok.hu

2018.02.07. 08:26

A város egészségügyi központját összesen közel félmilliárd forintból fejlesztik, az Egészséges Budapest Program forrásait és uniós finanszírozást is igénybe véve.

Több projekt keretében újul meg összesen 456 millió forint értékben a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház – derült ki Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár sajtótájékoztatóján kedden.

A kórház a folyamatosan zajló, összesen 700 milliárd forintos Egészséges Budapest Program (EBP) keretében most 250 millió forintot kap orvosi műszerfejlesztésre és a rehabilitációt szolgáló eszközpark bővítésére. Az EBP-ről legutóbb akkor számoltunk be, amikor múlt héten bejelentették Gyömrő szakrendelőjének felújítását és kibővítését, ami szintén a beruházássorozat részeként valósul meg.

 

Zöld energiával fűtik majd az intézményt

További fejlesztéseket finanszíroznak az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával is: ezek során megújul az egészségügyi intézmény energiaellátása és napelemes rendszert alakítanak ki. Ezzel a beruházással várhatóan az idei nyár végére elkészülnek.

Tankó Ágota, a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház főigazgatója elmondta: a forrásokból intézményük két épületét is megújítják, klimatizálják, illetve a fűtést is korszerűsítik.

EgyébnagykőrösNagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház

Hirdetés

Hirdetés