2024.03.28, Csütörtök
Fülöpháza versenyzője nyerte a 2017-es Nemzeti Vágta kishuszár vágtáját
Fotó: vagta.hu / Nemzeti Vágta / National Gallop (Facebook)

Fülöpháza versenyzője nyerte a 2017-es Nemzeti Vágta kishuszár vágtáját

mti

2017.09.18. 08:46

A győztesnek Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Szent László-emlékplakettet ajándékozott.

Hirdetés

A tízéves Nemzeti Vágtán a hagyományok szerint ezúttal sem csak a felnőttek versenyezhettek: a kishuszár vágtán a 10-16 évesek pónilovakon mutathatták meg tudásukat. A Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges pályán Viszus Viktória,  Fülöpháza versenyzője Fanni nevű lován utasította maga mögé Csetény, Orosháza, Bőcs, Lázi és Hernádnémeti versenyzőjét vasárnap a budapesti döntőben, a Hősök terén.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által 2017-re meghirdetett Szent László-év során az államtitkárság a Nemzeti Vágta rendezvénysorozatával együttműködve több ízben - mind a négy külhoni előfutamban - felelevenítette a lovagkirály emlékét. A budapesti döntővel és a díjjal a Nemzetpolitikai Államtitkárság a Szent László-év és Szent László király emléke előtt tiszteleg.

A kishuszár vágta különdíja egy huszártiszti tarsoly, Pál Albert bőrdíszműves adománya, aki a Nemzeti Lovas Díszegység tarsolyait, csatlékait és patrontáskáit is készítette. A mintegy százezer forint értékű elismerés a hagyományok őrzésére és szeretetére kívánja felhívni a kishuszárok és egyben a nézők figyelmét.

A Hungrana kishuszár vágta győztesének járó különdíjat a Nemzeti Vágta főkapitánya, Székely Tibor adta át a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség nevében. Fannira győzelmi lótakarót terítettek.

 

Forrás: mti

Egyébfülöpházaverseny2017lovasoknemzeti vágtakishuszár vágtaSzent László-emlékplakett