2024.03.19, Kedd

Újabb szúnyoggyérítési hullám kezdődik Bács megyében

mti

2017.07.03. 15:15

Ezen a héten további 60 ezer hektár kezelésével folytatódik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által koordinált országos szúnyoggyérítési program.

Hirdetés

Mukics Dániel emlékeztetett: a június eleje óta tartó program keretében eddig 316 ezer hektáron 764 település környékén irtották a vérszívókat. Ha az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 60 ezer hektárt fognak kezelni, ami 160 települést érint majd.

Közlése szerint a múlt héten Komárom-Esztergom megyében, Győr és a főváros környékén folytattak kezeléseket a szakemberek. Ezen a héten a viharos időjárás miatt eddig elmaradt irtást is pótolják a területen, ezen kívül Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Vas megyében írják a rovarokat.

A szolnoki és szekszárdi régióban, továbbá Baja és Mohács térségében már a második teljes körű gyérítés kezdődik el a héten. A napokban a Balatonnál, Szolnok térségében, valamint a Duna mentén végeznek biológiai lárvagyérítést - fűzte hozzá a helyettes szóvivő.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen, térképes ábrázoláson is látható a kezelt terület nagysága és az aktuális heti terv.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - közölte Mukics Dániel.

 

Forrás: mti

EgyébBács-Kiskun megyeszúnyogirtásországos szúnyoggyérítési program