2024.04.14, Vasárnap

Bács megyei pálinkák sikere az ország egyik legnívósabb pálinkaversenyén

elelmiszer.hu

2017.06.21. 09:06

2017. június 20-án ismét díjazták az ország legjobb pálinkáit. A 2017. évi Pálinka Országkóstolóra idén 43 pálinkaház nevezett, a bírák összesen több mint 380 féle pálinkából, vakkóstoláson választották ki a legjobbakat. A győztes pálinkákat az Országház Felsőházi termében hirdették ki.

Hirdetés

Negyedik alkalommal rendezett idén Pálinka Országkóstolót a Pálinka Nemzeti Tanács és a Földművelésügyi Minisztérium. A Pálinka Országkóstoló olyan megmérettetés, amelynek célja a pálinkának, mint hazánk nemzeti italának a hitelét és ismertségét növelni, a magas színvonalú országos rendezvényen elért eredmények révén is elősegíteni a minőségi pálinka bel- és külpiaci megjelenését.

Az ország egyik legnívósabb pálinkaversenyének idén Esztergom adott otthont, ahol a 30 tagú zsűri vakkóstolás során értékelte a nevezett pálinkákat. A pontozás után összesítették az eredményeket, viszont a díjazottak neveit egészen a bejelentésig mindössze három ember ismerte. A verseny egyik sajátossága, hogy nevezni kizárólag kereskedelmi forgalomba kerülő termékekkel lehetett, melyeket az érzékszervi vizsgálatot megelőzően a NÉBIH egy komplex analitikai vizsgálattal ellenőrzött.

A díjazott pálinkák arany, ezüst, és bronz minősítést nyerhettek, és 24 pálinkának Champion díjat is adományoztak. Különdíjban részesült az év legeredményesebb pálinkafőzdéje és az év legjobb pálinkája, emellett idén először a legjobb tízezer palack feletti tétel főzőjét is díjazták.

A 2017. évi Pálinka Országkóstolón három Bács-Kiskun megyei főzde nyert Champion díjat: 

  • Schiszler Péter - Soltvadkert
  • Lakatos Márton - Madaras
  • Nagy László - Kiskőrös

 

Forrás: elelmiszer.hu, Font Sándor

EgyébpálinkaFöldművelésügyi MinisztériumBács-Kiskun megyePálinka Országkóstolóchampion díj