2024.03.29, Péntek
Kőzápor zúdult a kecskeméti diákok kocsijára
Fotók: Kando Electric Facebook

Kőzápor zúdult a kecskeméti diákok kocsijára

hvg.hu

2017.05.22. 11:12

Kövekkel vagy téglákkal dobálták meg hétfő hajnalban a kecskeméti kandósok Londonba tartó járművét, útban a calais-i komp felé – tudta meg a hvg.hu. Az esetben senki sem sérült meg.

Hirdetés

Valószínűleg menekültek dobálták meg hétfő hajnali háromnegyed öt körül Franciaországban azt az Opel Vivarót, amelyben a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai valamint tanárai ültek, összesen nyolcan – tudta meg a hvg.hu az egyik diáktól.

A beszámoló szerint úton voltak a londoni Eco-marathonra, és a calais-i kompátkelő előtt pár kilométerrel arra lettek figyelmesek, hogy úttorlaszt emeltek valakik az úton. Ezt ki tudták kerülni, de utána téglákkal vagy kövekkel dobálták meg a járművet. Minden pár másodperc alatt történt. Azt nem tudni, kik lehettek a támadók, de az biztos, hogy többen voltak.

A kocsinak betört a hátsó szélvédője, és kifordult az egyik oldalsó ablaka. Egy McDonald’s parkolójában tudtak megállni, ahol az étterem egyik munkatársától kaptak ragasztószalagot és szerszámokat. A kiesett üveget úgy-ahogy vissza tudták rakni a helyére, a hátsó ablakot lefedték, így tudták folytatni az útjukat.

Mivel időre mentek a komphoz, és egyébként gyorsan el akarták hagyni a helyszínt a körülmények miatt, nem hívtak rendőrt, és nem mentek feljelentést tenni, hanem a kompátkelőnél, az ott dolgozó hatóságiaknak mondták el, mi történt velük.

Sem a diákok, sem a tanárok nem sérültek meg.

hvg.hu-nak megszólaló diák azt mondta: szeretnék figyelmeztetni a Calais környékén közlekedőket, hogy legyenek nagyon figyelmesek útközben.

A londoni Eco-marathonról ugyanígy, kocsival kell majd hazatérniük. A brit fővárosban megpróbálják megjavíttatni a betört ablakokat, és remélik, hazafelé már nem lesz semmi baj – tette hozzá.

 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170522_megdobaltak_a_kandos_diakok_kocsijat_calaisnal?s=hk

Galéria

KecskemétEgyébShell Eco-MarathonKandó ElectricFranciaországkőzápor