2024.03.02, Szombat

Megújult a Bajai Kórház sürgősségi osztálya

2016.01.21. 07:30

Hirdetés

Szerdán délelőtt adták át a Bajai Szent Rókus Kórház felújított sürgősségi osztályát. A közel 1,3 milliárd forintos beruházás révén tovább javult az intézményben a hatékonyág és biztonság.

Dr. Tóth Gábor főigazgató kiemelte: az elmúlt években mintegy 6 milliárd forint érétkű fejlesztés zajlott a kórházban. – Meghatározó jelentőséggel bír az osztályokon folyó munka, az intézmény vezetőségének tevékenysége, valamint a kormányprogram. Ezek együttesen teszik lehetővé a nagy volumenű fejlesztéseket. Ma újabb lépést tettünk a sürgősségi osztály és a baleseti, sebészeti ambulancia megújításával hatékonyabb lesz a munka – mondta a főigazgató. Megemlítette az új eszközparkot, továbbá az informatikai fejlesztést is. Utóbbi révén bekapcsolták a kórházi rendszerbe a térségi háziorvosokat, sőt, a betegek is megtekinthetik adataikat interneten.

Fercsák Róbert polgármester is hangsúlyozta: gyakran jár ünnepélyes átadáson a bajai kórházban. – Mintegy 100 ezer ember ellátásáról gondoskodik az intézmény, öröm, hogy mi helyben vagyunk. A mai az egyik legfontosabb fejlesztés, a sürgősségi osztályon életek múlhatnak egy-egy gyors döntésen. Ebben segít a megfelelő hatékonyságú eszközpark – mondta a polgármester, aki a múltat is felidézte. – 2010 előtt nem sok fejlesztés történt a bajai egészségügyben, ám a mostani vezetés a problémák megoldására koncentrál, nem fél a döntésektől. A beruházások pedig a vállalkozásoknak is sok munkát adnak. Köszönet Zsigó Róbertnek és Tóth Gábornak, sokat tettek ennek érdekében!

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az összefogást emelte ki. – Az elmúlt években a kórház, az önkormányzat és a kormány összefogásával minőségi fejlesztések történtek. A beruházások fő célja a biztonságos ellátás és a megfelelő munkakörülmények kialakítása volt. A jelentős összegek az itt dolgozók szolgálata miatt ér igazán sokat!
Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója: – A változások korát éljük, ezek az egészségügyet sem kerülik le. Fontos a gyorsa reagálás, márpedig a bajai kórház pályázati sikerei példaértékűek. A ma átadott terület is mutatja: nagyon fontos a specializálódás az egészségügyben is.
A négy történelmi egyház képviselője megáldotta a megújult osztályt, majd ünnepélyes szalagátvágás következett.
Zsigó Róbert pohárköszöntőjében megköszönte az érintettek munkáját, majd további sikeres fejlesztéseket kívánt a bajai kórháznak.

forrás: baja.hu

Galéria

BajaBajasürgősségikórházegészségügy