2023.12.06, Szerda

Nagyobb sávszélességen böngészhetnek a bajaiak is

2016.01.24. 06:51

Hirdetés

Befejeződött az optikai körzethálózat fejlesztése a sellyei, a siklósi, a bajai, a kadarkúti és a nagyatádi kistérségek területén; az 1,665 milliárd forintos beruházással biztosított a nagy sávszélességű - 30 megabit (Mbit/s) feletti - internethasználat az ötvenöt településen - közölte a Drávanet Hálózatok Kft. az MTI-vel.

A pécsi székhelyű magyar vállalat azt is megemlítette, hogy a fejlesztés a térségek mintegy  21 ezer lakosát érintett.
Minden településen létesült egy úgynevezett hozzáférési aggregációs pont (PoP), amely alkalmas a helyi hozzáférési hálózatok csatlakoztatására. 
A településeken élők és a helyi vállalkozások számára a körzethálózati fejlesztés eredménye már érzékelhető: az önkormányzatok, közoktatási intézmények, az eMagyarország Pontok és az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSzT) rácsatlakozhatnak a kiépült optikai hálózatra - hangsúlyozták.     A Drávanet Hálózatok Kft. tájékoztatása szerint az Európai Unió támogatásával, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében megvalósult munkálatok tavaly áprilisban indultak és a terveknek megfelelően decemberben befejeződtek.

forrás: mti

fotó: somogyma.hu

Galéria

Bajasávszélességinternethozzáféréshálózat