2024.05.25, Szombat

Bírálják a pálinkákat

2016.02.06. 07:09

Hirdetés

Megkezdődött az idei Bácska Arany Pálinkája verseny zsűrizése: február 5-én, péntek délelőtt a Bácskai Kultúrpalotában hat tagú szakmai bíráló bizottság értékelte az idei megmérettetésre beérkezett 135 mintát.

A zsűri elnöke Lakatos Márton, a Madarasi Pálinkaház tulajdonosa. Munkáját segíti Király Sándorné (Nagybaracskai Pálinkaház),dr. Kanka Andor (a bajai Pálinka Kft. szakmai vezetője), Mozolai István (nemesnádudvari pálinkafőző), Szokola János (zentai nagykövet, a Szent Mikós Pálinka Lovagrend alapító tagja) és Petike Norbert (a Sobri Halászcsárda tulajdonosa). A versengésre 46 amatőr pálinkafőző nevezett be a Bácska teljes térségéből, de jöttek Pécsről és Celldömölkről is. 

A zsűri a minták illatát, íz tisztaságát, karakterét, harmóniáját értékeli, három kategóriában: tiszta gyümölcspárlatok alapanyagainak fajta megjelöléssel, érlelt párlatok, pálinka alapú likőrök.

Díjakat a következő kategóriákban osztanak ki: Bácska Arany Pálinkája, Bácska Ezüst Pálinkája, Bácska Bronz Pálinkája, Bácska Pálinkája Különdíj, valamint arany, ezüst és bronz minősítések.

S hogy kié lesz idén a legkitűnőbb nedű, az kiderül február 6-án, szombaton, a IX. Bácskai Hurka és Kolbász Fesztivál díjkiosztóján.

forrás: baja.hu

Galéria

Bajapálinkagyümölcspárlatpálinkafőző